Jarmo Lintunen

– Pitää olla rohkea, vasemmiston presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki sanoo taistelusta rasismia vastaan.

Vasemmisto on työväenpuolue ilman rasismia. Näin tölväisi vasemmistoliiton tuore presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki yhteiskunnan henkistä ilmapiiriä.

– Kyse on siitä, että suomalaisessa politiikassa on voimia, jotka ovat valmiita kiistämään toisten ihmisarvon, Arhinmäki sanoi puheessaan puoluevaltuuston kokouksessa sunnuntaina sen jälkeen, kun hänet oli asetettu ehdokkaaksi.

Muukalaisvihan vastustaja

Arhinmäki totesi, että suomalaisessa politiikassa esitetään maahanmuuttajista, seksuaalivähemmistöistä, pohjoismaisesta sosialidemokratiasta ja journalisteista sellaisia kannanottoja, jotka menevät kaiken sopivuuden rajojen yli.

– Erilaisuuden kunnioittaminen ja vähemmistöjen puolustaminen ovat vasemmiston keskeisiä arvoja. Muukalaisviha on vasemmiston strateginen ja ideologinen vastustaja, Arhinmäki sanoi.

Pitää olla rohkea

Tiedotustilaisuudessa hän sanoi, että on tietoinen linja puhua yleisellä tasolla, kun puhui rasismista.

ILMOITUS

– Tarkoituksella en maininnut ketään tai mitään puoluetta nimeltä, koska me haluamme tehdä kampanjan, jossa puhutaan arvoista ja tuodaan esille sitä, miten suomalaisen yhteiskunnan pitää muuttua.

– Se tarkoittaa sitä, että kun kierrän lähiöitä ja ostareita ja keskustelen ihmisten kanssa, siellä näkyy, että syötetään väärää tietoa ja rasistista propagandaa, hän sanoi.

– Sitä pitää olla rohkeasti vastustamassa ja kertoa ihmisille, miten asiat todella ovat.

Hän totesi olevansa huolestunut siitä, että jopa eduskuntatasolla käytetään vitsin varjolla puheenvuoroja, joissa halvennetaan erilaisia vähemmistöjä ja erilaisuutta.

Hänestä poliittisten päättäjien pitäisi olla erityisen tarkkana puheissaan nykyisessä yhteiskunnallisessa ilmapiirissä.

– Omissa puheenvuorissa ei pitäisi antaa sille lisää potkua, hän sanoi.