Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 18.11.

Maahanmuutonvastainen liike ei tyydy vain haluamaan Suomea suomalaisille. Sillä on varattu naisillekin uusvanha rooli synnyttäjinä ja ydinperheen tukipilareina. Sukupuolitettu väkivalta on tullut osaksi yleisempää maahanmuuttokeskustelua, sanoo aiheesta parhaillaan tutkimusta tekevä tutkijatohtori Suvi Keskinen Turun yliopistosta. Hän sanoo Viikkolehden haastattelussa, että naisvihaankin voi vaikuttaa yleisellä antirasistisella toiminnalla.

Viikkolehti on käynyt myös hirvijahdissa. Kivääri kuuluu itsestään selvästi hirvimiehen käteen, mutta toisessa kädessä on älypuhelin. Lue perjantaina, miksi.

Ruoka herättää voimakkaita tunteita, kuten syksyn karppauskeskustelu on osoittanut. Suomalaisen ruokakulttuurin todella pitkän linjan asiantuntija, emerituskokki Jaakko Kolmonen puhuu perusruoan puolesta. Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski taas kertoo olevansa kiihkoilematon karppaaja.

Kulttuurisivuilla kerrotaan, millaisen näytelmä Kom-teatteri on sovittanut Riika Pulkkisen romaanista Totta.

Esikoiskokoelmansa vuonna 1935 julkaissut runoilija Viljo Kajava kuului vuosikymmenen vasemmistokulttuurin kärkinimiin. Jatkosodan aikana hän käänsi takkinsa ja suuntasi Hitlerin propagandaministerin Joseph Goebbelsin kulttuurihoviin. Kajavan tietä valottaa Kari Saviniemen essee.

ILMOITUS

Entä mikä mies oli punaisen Valpon ensimmäinen johtaja Otto Brusiin? Sekin selviää perjantaina.

Tässä ajassa puolestaan liikkuu räppäri Jontti, jonka haastattelun luet tietenkin Viikkolehdestä.

Sekin selviää, mitä tekemistä Olkiluodon ydinvoimalalla on Ranskan vaalien kanssa ja millainen on Tanskan äskeisten vaalien suurimpiin voittajiin kuuluva Enhedslisten.

Saamme myös lukea lisää Euroopassa leviävästä rasismista sekä Saksaa kuohuttavista natsimurhista.

Rytmisen voimistelun erikoisseura Elise liikuttaa tyttöjä ja naisia käytännössä vuoden jokaisena tuntina. Ohjattua liikuntaa se järjestää 8 752 tuntia vuodessa. Vuodessa tunteja on kahdeksan enemmän.

Tulosvaroitus-sivulla selviää, miten mahdottomia ylivelkaantuneiden maiden velkajärjestelyt todella ovat.

Perjantain Viikkolehti kannattaa lukea loppuun asti. Poikkeuksellisella Viimeinen sana -palstalla teemme selväksi, mitä mieltä olemme ihmisarvoa halventavista homo-kannanotoista, joita perussuomalaisista viikolla kuultiin.

Viikkolehti. Viikonlopun viksuin.