Ehdolliseen vankeusrangaistukseen tuomittu haku Kansalliseen Vastarintaliikkeeseen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime toukokuussa ehdollisiin vankeusrangaistuksiin kolme miestä iskusta seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueeseen heinäkuussa 2010. He muun muassa sumuttivat pippurikaasua rauhanomaiseen kulkueeseen. Neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen miehet saivat 88 pahoinpitelystä ja 71 ihmisen poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta.

Rikosten uhrit ovat valittaneet lieväksi katsomastaan tuomiosta hovioikeuteen.

Tiistaina tuli ilmi, että uusnatsijärjestö Kansallinen Vastarinta kytkeytyy Pride-iskuun. Kansallisen Vastarintaliikkeen julkisuuteen vuodettu jäsenhakemusrekisteri paljastaa, että yksi tuomituista on hakenut sen jäsenyyttä. Hakemuksessa hän mainitsee tuntevansa entuudestaan muita liikkeen jäseniä.

”Terve, tiedän jo ennestään jonkin verran liikkeen jäseniä, kuten Helsingistä Epun ja Tomin”, hakemuksessa lukee.

Perussuomalaisia jäsenhakemuksia

Helsingin Sanomat kertoo tiistaina, että perussuomalaisten varapuheenjohtajan Juho Eerolan eduskunta-avustaja Ulla Pyysalo on hakenut uusnatsijärjestön jäsenyyttä pari vuotta sitten. Omien sanojensa mukaan hän on sen jälkeen unohtanut asian. Jäsenhakemusta hän perusteli sillä, että on ”isänmaallinen ihminen.”

ILMOITUS

Lehtitietojen mukaan myös Limingan Perussuomalaisten puheenjohtaja Tuomas Okkonen on pyrkinyt natsijärjestöön viime kesänä. Hän sanoo olleensa humalassa ja peruneensa hakemuksen.

Suomen Vastarintaliike määrittelee itsensä kansallissosialistiseksi. Se vastustaa monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa. Ryhmän toimintaa seuraavan Suojelupoliisin mukaan järjestön toiminta on lähinnä nettipropagandaa ja tarrojen liimailua.

Tieto yhteydestä Pride-iskuun kertoo, että on se muutakin.

Pride-iskun uusnatsiyhteydestä kertoi ensimmäisenä Kansallinen tutkimus -niminen blogi