Työttömät nuoret töihin ilman palkkaa. Tätä ehdottavat perussuomalaiset kohuedustaja Teuvo Hakkaraisen johdolla.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsittelee torstaina kohukansanedustaja Teuvo Hakkaraisen tuoreinta tempausta. Hakkarainen soitti viikonloppuna itse Ilta-Sanomiin ja ehdotti homojen, lesbojen ja somalien asuttamista Ahvenanmaalle.

Hakkarainen sai jo keväällä ryhmältään huomautuksen ja jokin rangaistus voi olla edessä torstainakin.

Näyttävien ulostulojen lisäksi Hakkarainen on ehtinyt hoitaa varsinaista edustajantointaankin. Viime viikolla jättämässään talousarvioaloitteessa hän esittää työttömille nuorille pakkotyötä ilman lisäkorvausta.

Hakkaraisen johdolla 30 perussuomalaista on allekirjoittanut 100 000 euron aloitteen sen tutkimiseksi, miten työmarkkinatuella, työttömyyskorvauksella tai ilman työmarkkinatukioikeutta olevalle nuorelle voitaisiin määrätä työssäkäyntivelvoite.

”Vapaaehtoisesti palkkaa”

Esityksen perustelujen mukaan 100 000 eurolla tutkittaisiin, kuinka työtön nuori voidaan velvoittaa käymään osa-aikaisesti työssä. Työttömälle osoitettaisiin yritys, jossa hänen on käytävä työssä 1–2 viikkoa kuukaudessa.

ILMOITUS

Pakkotyöhön määrätylle ei maksettaisi mitään korvauksia paitsi jos työnantaja itse niin haluaa. Tällöin palkka tiettyyn tasoon noustessaan vähentäisi työttömyystukia.

Perussuomalaiset perustelevat ideaansa sillä, että ”kokeilun seurauksena saattaa syntyä pysyviäkin työsuhteita” ja tavoitteella ”pitää nuori kiinni työelämän käytännöissä”.

Työvoimahallinnon tehtävänä olisi etsiä kokeiluun sopivia yrityksiä ja välittää työkohteita.

Kokeiluvaiheessa pakkotyöhön joutuisivat vain Pohjoisen Keski-Suomen kuntien Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan nuoret.

Aiheesta muualla verkossa

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen talousarvioaloite