Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, sanoo eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Perussuomalaiset on oman määritelmänsä mukaan työväenpuolue ilman sosialismia. Mikäli puolueen helsinkiläistä ääniharavaa Jussi Halla-ahoa on uskominen, se on myös työväenpuolue sotilasjuntalla.

Halla-aho otti keskiviikkona Facebookissa kantaa Kreikassa meneillään oleviin lakkoihin:

”Juuri nyt Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, jonka ei tarvitsisi välittää suosiostaan, ja joka voisi panna lakkoilijat ja mellakoijat kuriin panssarivaunuilla”, hän esitti.

Halla-ahon mielestä demokratia on järkevän toiminnan este:

”Yksinkertainen tosiasiahan on, että demokratia (=vaalit) estää mitä tahansa poliittista hallitusta ryhtymästä mihinkään sellaisiin toimiin, joilla *oikeasti* olisi mitään vaikutusta Kreikan konkurssitalouteen.”

ILMOITUS

Jussi Halla-aho on eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Hänen haikailemansa oikeistolainen sotilasjuntta hallitsi Kreikkaa vuosina 1967–74. Se syrjäytti Halla-ahon halveksiman demokratian vallankaappauksella.

Siviilituomioistuin tuomitsi 23. elokuuta vuonna 1975 Kreikan sotilasjuntan entiset johtajat presidentti-pääministeri Giorgios Papadopoulosin sekä Stylianos Patakosin ja Nikos Makarezosin kuolemaan kapinasta ja valtiopetoksesta. Myöhemmin tuomiot muutettiin elinkautisiksi.

”En oikeasti kannata junttaa”

Myöhemmin keskiviikkona Halla-aho poisti kirjoituksensa.

”… en oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan. Tarkoitus oli, omassa tyylilajissani, huomauttaa, että demokratiassa on vaikea toteuttaa ikäviä ja kansan vastustamia päätöksiä, vaikka ne olisivat välttämättömiä. Useimmat varmaan ymmärsivät viestin, mutta koska siihen oli helppo tarttua, sen julkaiseminen osoitti huonoa harkintaa, ja siksi olen poistanut sen.”

Halla-ahon kirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat