Wikipedia

Kolmessa Suomen kaupungissa osoitetaan mieltä jokaisen henkilökohtaisen koskemattomuuden puolesta.

Eri puolilla maailmaa järjestetty Slutwalk eli lutkamarssi tulee Suomeen lauantaina 6. elokuuta.

Liike sai alkunsa kanadalaispoliisin möläytyksestä. Tämä väitti, että seksuaalirikoksen uhriksi joutumisen välttää, jos ei pukeudu kuin lutka.

Syyt ja syylliset etsittävä muualta

Slutwalk Helsingin järjestäjät toteavat tapahtuman viestin olevan, että jokaisella on oikeus päättää omasta ruumiistaan ja seksuaalisuudestaan sekä vastuu kunnioittaa toisen ihmisen vastaavia oikeuksia.

– Raiskaaminen on rikos. Raiskatuksi tuleminen ei. Uhrien syyllistämisen on loputtava. Syitä raiskauksiin on etsittävä muualta kuin uhrista, todetaan tapahtuman tiedotteessa.

ILMOITUS

Slutwalk Tampereen järjestäjät puolestaan muistuttavat muka-hyväntahtoiseen sormen heristelyyn sisältyvän vaarallisen piiloviestin uhrin osavastuusta.

– Samalla raiskaukselle tarjotaan oikeutusta asettamalla rikoksen tekijä itsehillintään kykenemättömän eläimen tasolle.

Lyhyt hame on vain lyhyt hame

Tamperelaiset katsovat marssivansa myös yleisemmin väkivallan uhrien syyllistämistä vastaan.

– Kutsumme mukaan sukupuolesta riippumatta kaikenikäiset ihmiset, jotka haluavat kulkea rauhassa – keskustassa, sivukujilla, baarissa, työpaikalla, kotona. Puolustamme kaikkien oikeutta pukeutua halunsa mukaan sukupuoltaan ja seksuaalisuuttaan korostaen, sekoittaen tai piilottaen.

Slutwalk Turun tapahtumakutsussa todetaankin lyhyen hameen olevan usein vain lyhyt hame. Tosin ihmisten pitää voida myös flirttailla ilman pelkoa raiskatuksi tulemisesta.

– Slutwalkin keskeisin tarkoitus on tehdä selväksi, että raiskaus ei ikinä, ikinä ole raiskatun oma syy.

Protestimarsseille toivotetaan tervetulleiksi kaikki, jotka haluavat osoittaa mieltään seksuaalista väkivaltaa ja häirintää vastaan.

Helsingin marssi: lauantaina 6.8. kello 14 Kiasman edestä Kaisaniemen puistoon, jatkot Club YK:lla. Tampereen marssi: lauantaina 6.8. kello 14 Frenckellin aukiolta Sorsapuistoon, jatkot Kulttuurikahvila Hertassa. Turun marssi: lauantaina 6.8. kello 19. Kauppatorilta. Tapahtumista lisätietoa Facebookissa.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!