Jussi Joentausta

Hallitseva ravikuningatar I.P. Vipotiina johtaa selvästi tammojen kisaa avausmatkan jälkeen Ylöjärven Teivossa. Oriitten puolella kärjessä on Frans.

Valmentaja Pertti Puikkonen on jälleen onnistunut I.P. Vipotiinan kunnon ajoituksessa nappiin. Tamma nimittäin otti nyt kauden ensimmäisen voittonsa tärkeimmällä mahdollisella hetkellä.

Myös viime vuonna Vipotiina voitti avausmatkan, kuten edellisvuonnakin. Puikkonen oli erittäin tyytyväinen tammaansa ja sanoi tällaisten voittojen tuntuvan ”todella ihanalta”

Sisäratajuoksun jälkeen Vipotiina kiri yllättävänkin selvään voittoon, mikä helpottaa tamman tehtävää sunnuntaina. Kokonaiskilpailussa eroa pahimpaan kilpailijaan eli B. Helmiinaan tuli 0,7 sekuntia ja kolmanneksi kirineeseen Oktaaviaan jo 1,6 sekuntia.

Voittoon liittyi hieman dramatiikkaa, sillä tuomaristo joutui tarkastamaan loppukaarteen tapahtumat.

Loppukaarteessa Jukka Kolkan Poljento laukkasi ja Puikkonen pääsi Vipotiinalla ulos sisäradalta. Tilanteessa oli hieman sivuttaisliikettä, mutta valvoja Pasi Jetsun mukaan murtautumista ei tapahtunut.

ILMOITUS

Tuokkolan Touho pelästytti

Oriitten kisan suurin suosikki Tuokkolan Touho laukkasi lähtöön. Ohjastaja Kari Rosimon mukaan laukka johtui siitä, että ori oli turhan innokas.

Kisassa pidettiin neljänneksi jääneen Hullumiehen johdolla kovaa vauhtia. Laukassaan paljon jäänyt Touho nousi Hullumiehen rinnalle ja nakersi tämän vastarinnan loppusuoralla, mutta sen ohi tulivat tuoreemmat voimat.

Loppumetreillä parhaiten kurotti Juha Utalan ohjastama Frans ennen hyvin kirinyttä Tuokkolan Touhon tallikaveri Villihottia. Touho piti kolmanneksi.

Oriin starteista kaikki kahta lukuun ottamatta ajaneen Utalan mukaan loppu oli Fransilla helppoa sen jälkeen kun tilaa tuli.

Kuningaskisassa erot kärjessä ovat pienemmät kuin tammojen kisassa. Fransista Villihottiin on 0,4 sekuntia. Tuokkolan Touho on kärjestä 0,5 sekunnin päässä.

Kuninkuuskisat jatkuvat sunnuntaina mailin ja 3 100 metrin matkoilla. Ensimmäisen päivän jälkeen tiukimmin titteliin tarttui tammoissa I.P. Vipotiina, mutta B.Helmiina ja Oktaaviakaan eivät ole vielä luovuttaneet.

Oriitten puolella on tasaisempaa ja lopullinen ratkaisu nähtäneen vasta päätösmatkalla. Taistossa on lauantain kärkinelikon lisäksi myös Huiman Pyste.

Pelivaihdot kasvoivat

Järjestelyiltään Teivon kuninkuusravit sujuivat lauantaina ilman ongelmia. Väkeä oli järjestäjien mukaan paikalla aurinkoisessa säässä 21 655.

Myös raha kiersi, sillä päivän pelivaihto oli noin 1,7 miljoonaa euroa eli noin 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten Oulussa. Järjestäjät olivat asettaneet tavoitteeksi kahden päivän aikana 3,4 miljoonan vaihdon.