Nuorille suunnatun Älä alistu -kampanjan mukaan homo- tai biseks

Nuotan kampanja ei vaikuttanut kirkosta eroamiseen yhtä paljon kuin Ajankohtaisen kakkosen Homoilta.

Älä alistu -kampanjan aiheuttamat eromäärät kirkosta ovat yhä kaksinkertaisia tavalliseen nähden, mutta laskemassa takaisin tavalliselle tasolle. Suhteellisesti kampanjan vaikutus eromääriin oli silti valtava, kerrotaan erokirkosta.fi -palvelusta.

Tähän mennessä tänä vuonna on kirkosta eronnut yhteensä noin 10 000 henkilöä, joista yksistään viime viikolla 4 200. Se on 42 prosenttia tämän vuoden eromäärästä.

Eroakirkosta.fi-palvelun eroajilta saaman palautteen perusteella kirkko näyttää olevan kriisissä, sillä sekä liberaalit että konservatiivit jättävät kirkon.

– Suurin osa palautetta jättäneistä kritisoi kirkkoa ahdasmielisyydestä, mutta osa eronneista ilmoitti syyksi kirkon liian suvaitsevaisen kannan homoihin, kertoo Eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Johanna Sauna-aho.

– Liberaalien mielestä homojen syrjintä on mennyt liian pitkälle, kun taas konservatiivit jättävät kirkon siksi, ettei kirkko pitäydy Raamatun sanassa homoseksuaalien suhteen.

ILMOITUS

Kriisit heikentävät kirkkoa

Osa eroajista on palautteessa kertonut olevansa kyllästynyt siihen, että kristityt riitelevät keskenään eikä kirkolta tule tarpeeksi selkeää kannanottoa.

Lisäksi eroavat ne, joille homokysymys ei ole keskeinen, mutta jotka kohusta muistivat edelleen olevansa kirkon jäseniä, vaikka jäsenyys ei heille mitään merkitse.

– Moni palautteen antaja on sanonut, että käynnissä oleva keskustelu on saanut kirkon ja sen ajatusmaailman tuntumaan vierailta, eivätkä he koe saavansa kirkolta mitään kirkollisveron vastikkeeksi. Vaikka homokysymys ei kirkkoa kaada, se nopeuttaa kirkon aseman heikentymistä vuosilla, sanoo Johanna Sauna-aho.

Yhteensä Älä alistu -kampanjan seurauksena on kirkosta tähän mennessä eronnut noin 4 000 ihmistä. Syksyisen Ajankohtaisen kakkosen Homoillan seurauksena kirkko menetti noin 40 000 jäsentään.

Nuorille suunnatun Älä alistu -kampanjan mukaan homo- tai biseksuaali voi muuttua heteroksi kristinuskon avulla.

Mediakampanjan toteutti kristillinen nuortenlehti Nuotta yhdessä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen, Opiskelija- ja Koululaislähetyksen, Suomen Luther-säätiön, Suomen Raamattuopiston sekä Patmos Lähetyssäätiön kanssa.