Lehtikuva/ Pekka Sakki

Noin 2000 henkeä kokoontui tiistaina illansuussa Helsingissä kynttilämielenosoitukseen. He muistivat Japanin luonnonkatastrofin uhreja ja vastustivat ydinvoimaa. Eduskuntatalon edessä pidettiin hiljainen hetki Japanin uhrien muistolle.

Greenpeacen, Luonto-Liiton, Maan ystävien, Natur och Miljön ja Suomen luonnonsuojeluliiton mielenosoituksessa puhunut Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristönsuojelupäällikkö Jouni Nissinen sanoi, että Suomessa halutaan ydinvoimauskolle haitalliset asiat painaa villaisella.

Mielenosoituksen järjestäjät totesivat, että Suomea eivät uhkaa tsunamit, mutta ahtojäät tai tankkerionnettomuudessa veteen sekoittunut öljy voivat silti iskeä voimaloiden jäähdytysvesijärjestelmiin. Inhimillisiäkin virheitä voi sattua.

Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa muistutti, että Olkiluoto 3:n turvallisuuspuutteiden lista on pitkä. Hän vaati sen rakennusluvan jäädyttämistä välittömästi.

Ydinvoiman vastustajat lupaavat äänestää eduskuntavaaleissa ydinvoimaa vastustavaa ehdokasta, jotta kukaan heinäkuussa 2010 ydinvoimalupien puolesta äänestänyt kansanedustaja ei pääsisi tekemään lisää vastuuttomia päätöksiä uuteen eduskuntaan.

Äänestyssitoumuksen voi tehdä osoitteessa www.ydinvoima.fi.