Jarmo Lintunen

– Kaksi lukuvuotta elätin itseni dyykkaamalla. Tuli hyvin runsaasti elettyä, turkulainen sirkustaiteilija Hansi Harjunharja kehaisee.

Harjunharja ei häpeä ruuanhakuretkiään pimeän aikaan. Päinvastoin hän on ylpeä saavutuksistaan. Opiskelijoiden keskuudessa ruuan hankkiminen on hänen mukaansa jokseenkin yleistä. Se on myös hyväksyttävää, ja sitä pidetään normaalina.

– Kaikille opiskelijoille on tuttua puuroviikot ja ruuat, jotka ovat pääosin makaronia. Siksi on sääli, että nykyisin yhä lisääntyvässä määrin ylimääräistä ruokaa joutuu roskiin, eikä suihin. Esimerkiksi USA:ssa jopa 39 prosenttia ruuasta arvioidaan menevän roskiin.

Kotitalouksien roskiksien päälle ei dyykkarin kannata paljon satsata. Harjunharjan mukaan myymälöiden jäteastiat ovat sen sijaan potentiaalisia.

– Turku on ehkä suurin dyykkausta hyödyntävä paikkakunta. Täällä on parhaat dyykkauspaikat.

ILMOITUS

Turun Taideakatemian sirkustaiteilijaksi opiskeleva Harjunharja on myös Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas.

– Vasemmistonuorista poikkeava olen ollut siinä, että kyseenalaistan ilmastonmuutoksen. Haluan ilmastonmuutoksesta vahvaa tieteellistä näyttöä.

Aiheesta lisää pe 4.2.2011 Viikkolehdessä.

Hansi HarjunharjaVaatii, että opiskeluruokailu tulisi ilmaiseksi tai ainakin minimaalisen pieneksi.Suoran demokratian kannattaja, vaatii lisää ja sitovia kansanäänestyksiä. Esimerkiksi Nato-äänestyksen tulee olla täysivaltainen, ei neuvoa antava.Jongleerauksen lisäksi miestä kiinnostaa sirkustaide yleensäkin, teatteri, kuvanveisto, valokuvaus ja musiikki. Kansanedustajaehdokas vaatii ammattiyhdistyksille joukkokanneoikeutta.