Jarmo Lintunen

Sairastelu on pilannut jääkiitäjän alkukauden.

Helsingin Työväen Luistelijoita edustava Poutala ei ollut vastaanottamassa keskiviikkona TUL:n päivän juhlatilaisuudessa palkintoaan Hän kerää tuloskuntoaan uudelleen harjoitusleirillä tavoitteena menestyminen sprintteriluistelijoiden matkakohtaisissa MM-kilpailuissa maaliskuussa. Seuraavaksi hän kilpailee maailmancupin osakilpailussa Kiinassa.

Poutalan meriitit viime kaudella olivat hienot. Hän sijoittui viime vuonna Vancouverin talviolympialaisissa 500 metrillä viidenneksi ja kahdeksanneksi 1 000 metrillä. Sprinttereiden MM-kilpailuissa (500 ja 1 000 m) hän sijoittui kuudenneksi.

Maailmancupin yhteispisteissä Poutala oli kolmas 500 metrillä ja seitsemäs 1 000 metrillä. Lisäksi hän voitti Suomen mestaruuden ja sijoittui toiseksi ratapyöräilyn SM-kilpailuissa.

Alkukausi
täysin pilalle

Viime vuonna 500 metrin MM-mitalista horjahduksen vuoksi vain sadasosien päähän jäänyt Mika Poutala lähti meneillään olevaan kauteen kovin odotuksin.

ILMOITUS

Hän joutui kuitenkin keskeyttämään syksyllä maailmancupin kiertueen. Hänet löi yksi urheilijoiden pahimmista vitsauksista eli mykoplasma, bakteeri, joka pystyy tunkeutumaan kudoksiin ja pääsee veren mukana eri puolille kehoa

Poutala joutui olemaan ensin kuukauden levossa, eikä seuraavankaan kuukauden aikana saanut luistella.

Poutala lähti viime viikonvaihteen MM-kilpailuihin tietoisena siitä, että vuoden takaisiin saavutuksiin ei ole mahdollisuuksia.

500 metrin kilpailu kulki joten kuten – luistimen rikkoutumiseen saakka. Tonni oli nykykunnolle vielä liian pitkä matka.

TUL:n paras tähtää nyt maaliskuussa Inzellissä käytäviin matkakohtaisiin MM-kilpailuihin. Hän uskoo pääsevänsä siihen mennessä kuntoon, jolla on mahdollista menestyä 500 metrin kilpailussa.