Siiri Enorannalla on taito käyttää ja sitoa sanoja yhdeksi vyyhdeksi mielikuvituksen kanssa siten, että fantasiakin muuttuu todellisuudeksi.

Enorannan teos Nuku lapsi viallinen on kuvaus sotien jälkeisestä ajasta, perheestä jossa mykkyys ja pelko on korvannut kaiken ilon ja naurun.

Nuku lapsi viallinen on kertomus Soniasta, joka on lähestulkoon näkymätön kaikille muille paitsi veljelleen, ja ehkä sedälleen. Sonian pitäisi oppia kertotaulu kesän aikana, mutta aika kuluu paremmin kesäisissä leikeissä Topias -veljen kanssa. Välillä yskittää, mutta niin voi käydä leikkiessä.

Syksyllä yskittää vielä enemmän ja talvella sitä vasta yskittääkin. Lopulta tuberkuloosia ei enää pääse pakoon ja kuoleman leijuessa kaiken yllä, muuttuu Soniakin taas näkyväksi perheelleen.

Pian sängynpäädyssä odottanut saattaja lähtee ohjaamaan Sonian elämää viimeiselle taipaleelle. Jälleen Sonia kuitenkin onnistuu olemaan näkymätön ja saattaja unohtaa hänen läsnäolonsa. Tämän vuoksi tyttö pääsee näkemään monia lasten kohtaloita ympäri maailman ja välttää itse viimeisestä portista astumisen.

ILMOITUS

Nuku lapsi viallinen on herkän kaunis teos, jonka maailmaa ei halua kyseenalaistaa.

Siiri Enoranta: Nukkuu lapsi viallinen. Robustos 2010. 165 sivua.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!