jarmo lintunen

Toimittaja Silvia Modigin ehdokkuus kevään eduskuntavaaleissa vahvistettiin Helsingin Vasemmistoliiton piiritoimikunnan torstain kokouksessa.

Helsingin Vasemmistoliiton ehdokaslista sai lopullisen kokoonpanonsa, kun Modigin lisäksi ehdokkaiden joukkoon otettiin teologian kandidaatti Hanna Mithiku (sit.), 28 ja ylioppilas Henrik Nyholm, 23.

Silvia Modig, 34, valittiin vuoden 2008 kunnallisvaaleissa korkealla äänimäärällä Helsingin kaupunginvaltuustoon, minkä lisäksi hän on kaupunkisuunnittelulautakunnan ja Uudenmaan liiton maakuntavaltuuston jäsen. Hän toimii myös Oranssi Asunnot Oy:n puheenjohtajana. Kaupunki- ja asuntopolitiikan lisäksi Modigille tärkeitä teemoja ovat joukkoliikenteen kehittäminen, tasa-arvo ja hyvinvointivaltion kehittäminen.

Hanna Mithiku on graduvaiheessa oleva teologian opiskelija. Eduskuntavaaleissa hän on ensimmäistä kertaa ehdokkaana, mutta syksyllä pidetyissä seurakuntavaaleissa hän menestyi omassa Haagan seurakunnassaan erinomaisesti. Mithikulle läheinen teema on koulutuspolitiikka ja erityisesti korkeakoulutuksen pysyminen edelleen ilmaisena.

Henrik Nyholm toimii aktiivisesti erilaisissa kansalaisjärjestöissä mm. Amnesty Internationalissa, Herttoniemi-seurassa ja ay-toiminnassa kuten JHL:n vasemmistolaisessa toimintaryhmässä ja Vastavoimassa. Lisäksi hän on Reserviläiset Natoa vastaan –järjestön aktiivi.

Modig ja Nyholm ovat kaksikielisiä (ruotsi ja suomi) ja Mithikulla on isänsä puolelta etiopialainen sukutausta.

ILMOITUS

Tavoitteena kaksi paikkaa

Jo aiemmin kahta kansanedustajapaikkaa tavoittelevan Helsingin Vasemmistoliiton vahvistamia ehdokkaita ovat:

opiskelija Riku Ahola, 29, kansanedustaja ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, 34, tuottaja Atte Blom, 67, maalari Johanna Elonen, 41, pääluottamusmies Ilpo Haaja, 52, tuottaja Aino Halonen, 37, opiskelija Katri Immonen, 25, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Dan Koivulaakso, 30, tutkija Joonas Leppänen, 30, sosiaaliohjaaja Tiina Lintunen, 32, professori Heikki Patomäki, 47, nuorisotyön suunnittelija Kirsi Pihlaja, 30, Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka, 54, akatemiatutkija Martina Reuter 47, pääluottamusmies Markku Saarinen, 55, toimittaja Pekka Saarnio, 65, psykologi Anna Vuorjoki, 34 ja myyjä Eeva Wiik, 45.

Ehdokkaista naisia on 11 ja miehiä 10. Ehdokkaiden keski-ikä on n. 40 vuotta.