Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -sarjan kolmas osa Kylmäveristen klubi jatkaa siitä mihin edellisessä osassa jäätiin. Verenhimoa Dallasissa marssitti esiin ihmissudet ja muut muodonmuuttajat ja niitä tässä kirjassa vilisee. Itse asiassa enemmän kuin vampyyreja.

Sookien poikaystävä Bill (vampyyri) on kaapattu, mutta yksi jos toinenkin tahtoisi tietää minne. Niinpä telepaattisia kykyjä omaava Sookie lähtee etsimään häntä apunaan Alcide (ihmissusi). Kaiken ylivalojana ja toimeenpanijana toimii Eric (ainakin tuhatvuotias vampyyri), jolla on tiettyjä intressejä myös Sookien suhteen. Lopulta lähestulkoon kaikilla tuntuu olevan.

Rämistely lähtee liikkeelle Kylmäveristen klubilta, jossa kohtaavat vampyyrit, muodonmuuttajat ja muutamat ihmiset. Pakkaa tuntuu sekoittavan vähän väliä Bubba (vampyyri, joka tosin oli eläessään Elvis), joka yksinkertaisuudellaan onnistuu luomaan ongelmia sinnekin, mihin niitä ei muuten ilmestyisi.

Ei sille mitään mahda, Harrisin kirjat ovat vetävää luettavaa. Nopeatempoiset tarinat ja välillä yllättävätkin juonenkäänteet yhdistettynä lievään yliluonnollisuuteen lukitsevat lajin ystävät tiukasti kirjaan kiinni. Eivät teoksen kirjalliset arvot kovin korkealle kuitenkaan nouse. Teksti on usein tökkivää ja asioiden uudelleen pyörittely täysin turhaa, tästä huolimatta lukukokemus on vähintäänkin tyydyttävä – jos tämän tyyppisistä tarinoista pitää.

Charlaine Harris: Kylmäveristen klubi. Suomentanut: Sari Kumpulainen. Gummerus 2010. 291 sivua.