Jo yli neljätuhatta suomalaista on allekirjoittanut nettiadressin, jolla vaaditaan asumisen hintaa alas.

Asumisen Hinta Alas ry:n (AHA) mukaan miljoona suomalaista asuu kotitalouksissa, jotka ovat vaikeuksissa kohtuuttomien asumiskustannusten takia. Jatkuvasti nostettavilla asuntojen hinnoilla, vuokrilla, vastikkeilla, veroilla ja muilla maksuilla on AHAn mukaan suuri vaikutus siihen, että ihmiset ylivelkaantuvat, joutuvat muuttamaan pois kodeistaan tai vähentämään rahan käyttöä muihin tärkeisiin asioihin ja tukeutumaan lähimmäisten taloudelliseen apuun.

Tilanteen korjaamiseksi tarvitaan AHA:n adressin mukaan todella nopeita ja laajavaikutteisia ratkaisuja. Adressin allekirjoittajat haluavat, että poliitikot, viranomaiset, mediat ja muut vaikuttajat ottavat tosissaan haasteen asumisen hinnan alentamiseksi.

AHAlla on suorat yhteydet ainakin poliittisiin päättäjiin, sillä yhdistyksen hallitukseen kuuluu muun muassa eri puolueiden kansanedustajia, Vasemmistoliitosta puheenjohtaja Paavo Arhinmäen lisäksi myös Erkki Virtanen. Järjestön puheenjohtajana toimii Suomen Asumisoikeusasukkaat ry:n Eric Hällström.

AHA ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on vaikuttaa asukkaiden edun mukaisesti niihin prosesseihin, joista asumisen hinta määräytyy.

Aiheesta muualla verkossa

Adressi