Selkokeskus on myöntänyt Vuoden selväsanainen -palkinnon Kelan viestintäyksikölle. Laitos on tänä vuonna kunnostautunut julkaisemalla selkokielisten esitteiden sarjan. Niissä kerrotaan Kelan etuuksista lyhyesti ja selkeästi.

– Sosiaaliturvaan liittyvät asiat ovat vaikeatajuisia, ja asiakkailta saamamme palautteen mukaan aiempia, pitkiä esitteitämme on ollut joskus vaikea ymmärtää. Nyt olemme saaneet selkoesitteistä niin hyvää asiakaspalautetta, että olemme miettineet, onko tarpeen enää julkaista laajoja esitteitä ollenkaan, Kelan viestintäpäällikkö Seija Kauppinen sanoo.

Kehitysvammaliiton alainen Selkokeskus myöntää palkinnon joka toinen vuosi henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan edistänyt helposti ymmärrettävää tiedotusta tai kulttuuria ja lisännyt erityisryhmien mahdollisuutta osallistua yhteiskunnan ja yhteisöjen toimintaan täysivaltaisemmin.

Palkinnon ovat aiemmin saaneet Yleisradion Koulu-tv:n Uutisjuttu, Valtion taidemuseon Saavutettavuusprojekti ja Hugo Simberg -näyttely, käsikirjoittaja Elina Halttunen, kirjailija ja kirjastonhoitaja Kari Vaijärvi sekä Ylen selkouutisten vetäjä Pertti Seppä.