– Lähden ehdokkaaksi koska rasismi ja suvaitsemattomuus on uhka, joka on otettava vakavasti, kertoo Vasemmistoliiton listalta Helsingissä eduskuntaan sitoutumattomana ehdokkaana pyrkivä musiikkituottaja Atte Blom.

Perussuomalaiset ja kokoomus ovat Blomin mukaan avanneet puolueensa oikealla olevan siiven ja pyrkivät voittoon edustajilla, joiden esikuvat ja yhteydet löytyvät äärioikealta.

Kansan parissa nousseen vierasmaalaisuuden vihan ja rotuennakkoluulojen ohella esiintyy jo anti-muslimifanaatikkoja ja perinteisiä juutalaisuutta vihaavia.

– Tämä on seurausta siitä, että oikeistolaiset puolueet ovat lähteneet oman edun tavoittelussa myötäilemään rotuvihaa, katsoo Blom.

Vuonna 1943 syntynyt Atte Blom on toiminut pitkään musiikkituottajana ja kulttuurivaikuttajana. Vuonna 1966 Blom oli perustamassa Love Records levy-yhtiötä, josta tuli Suomen tärkein vaihtoehtoisen ja kaupallisesti marginaalisen musiikin tarjoaja. Vuodesta 1970 Blom toimi levy-yhtiön tuotantopäällikkönä.

Atte Blom on työskennellyt Love Recordsin jälkeen lisäksi Johanna-, Megamania- ja Unja-nimisissä levy-yhtiöissä ja vastannut Suomen merkittävimpien ja rakastetuimpien artistien julkaisuista kuten Juice Leskinen, Hurriganes, Agit-Prop, Kom Teatteri, Pelle Miljooona, Leevi & Leavings, Rauli Badding Somerjoki, Hanoi Rocks, Leningrad Cowboys, Maj Karma ja Kotiteollisuus.

Atte Blom on tavattavissa lauantaina 25. syyskuuta klo 12–13 Helsingissä Kolmen Sepän patsaalla ja 13.30–15 Ravintola Bellyssa (Uudenmaankatu 16) Vatakin tilaisuudessa.