Tarvitsemme paljon nykyistä vahvemman lainsäädännön, jotta omalla työllään elävät yrittäjät voisivat toimia tasavertaisina suhteessa suurten pääomien hallitsemiin yrityksiin, sanoi Paavo Arhinmäki Vaasassa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki muistutti Vaasassa monien itsensä työllistäjien ja pienyrittäjien olevan samassa asemassa perinteisten duunareiden kanssa.

– Epävarmuus toimeentulosta, pienet palkat ja pitkät työpäivät yhdistävät.

Arhinmäki puhui Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

Hän vaati nykyistä vahvempaa lainsäädäntöä, jotta omalla työllään elävät yrittäjät voisivat toimia tasavertaisina suhteessa suurten pääomien hallitsemiin yrityksiin. Hän esitti myös kansainvälisiä sopimuksia, jotka estävät hyvinvointivaltioiden rahoituspohjaa kalvavat veroparatiisit, joita suuryritykset ja suuri pääoma käyttävät siekailematta hyväkseen.

Lisäksi tarvitaan Arhinmäen mukaan käytännön parannuksia yrittäjien jokapäiväiseen arkeen. Keskeisimpänä hän piti yrittäjien sosiaaliturvan parantamista muun muassa työttömyysturvan piirin pääsyä helpottamalla.

ILMOITUS

”Pienet tulot verovapaiksi”

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie vaati verotukseen kokonaisuudistusta, joka puuttuu tuloerojen kasvuun.

– Pienet tulot on tarpeen vapauttaa kokonaan verosta. Välillisten verojen nostaminen on työn verottamista. Siksi on syytä ihmetellä valtiovarainministeri Kataista ja monia muita poliitikkoja, jotka vaativat välillisten verojen nostamista ja puhuvat työn verottamisen keventämisestä. Tietävätköhän edes mistä puhuvat? kysyi Lapintie.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksesta laajemmin iltapäivällä KU:n verkkolehdessä ja perjantaina Viikkolehdessä.