Sitoutumaton vasemmisto on myöntänyt Mikael Lilius- solidaarisuuspalkinnon perussuomalaisten Nuivalle vaalimanifestille.

Toista kertaa myönnettävä palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on parhaiten onnistunut yhdistämään oman edun ajamisen solidaarisuusretoriikkaan ja näennäiseen heikommista välittämiseen.

Nuivan vaalimanifestin on allekirjoittanut joukko perussuomalaisia kunnallispoliitikkoja, joista nimekkäin on Jussi Halla-aho. Manifestissa vaaditaan kehitysavun lopettamista ja pyritään luomaan mielikuvaa kärsivästä suomalaisesta enemmistöstä, jonka selkänahasta herrat riipivät rahat kehitysapuun ja maahanmuuttajien kotoutukseen.

– Köyhyysrajan alapuolella elävien 700 000:n suomalaisen asema ei parane maahanmuuttajia ja kehitysapua vainoamalla, sanoo Sitoutumattoman vasemmiston puheenjohtaja Pekka Tolvanen.

– Mikäli ihmisten asemaa todella haluttaisiin parantaa, täytyisi lähtökohdan olla todellisissa tarpeissa ja ongelmissa – ei valheellisissa uhkakuvissa.

Erityisesti Lilius-palkinnon arvoisena Sitoutumaton vasemmisto pitää manifestissa laajan yhteiskunnallisen näkemyksen puutetta. Allekirjoittajille maahanmuuton kritiikki on lähtökohta sinänsä. Manifestissa lähdetään liikkeelle ratkaisusta, ei ongelmista ja suomalaisen köyhyyden syistä.

– Kotimaan ongelmat sälytetään manifestissa muun maailman niskoille. Tyytymätön vähemmistö esiintyy enemmistön äänitorvena yrittäen vetää mattoa vähäosaisten alta. Tosiasiassa valtaosa suomalaisista pitää kehitysapua tärkeänä”, Tolvanen summaa.