Yli 200 kaupunkilaista käynyt syömässä ilmaista kasvisruokaa.

Viime viikolla käynnistynyt Helsingin kansainvälinen Ruokaa ei aseita -työleiri jatkuu perjantaihin saakka. Leirille saapuneet ulkomaalaiset vapaaehtoiset ja suomalaiset aktiivit jakavat ilmaista kasvisruokaa vielä neljässä tapahtumassa eri puolilla kaupunkia.

Yli 200 kaupunkilaista kävi syömässä viime viikolla Malmilla ja Kannelmäessä järjestetyissä ruuanjakotapahtumissa. Tällä viikolla ruokaa jaetaan vielä neljässä tapahtumassa. Maanantaina jakajat ovat Kontulan kirjaston edessä ja tiistaina Herttoniemen metroasemalla. Torstaina on vuorossa Vuosaaren Mosaiikkitori ja perjantaina Kallion Karhupuisto.

Kaikki tilaisuudet alkavat kello 15, ja ruokaa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää.

Tämänvuotiselle Ruokaa ei aseita -leirille osallistuu vapaaehtoisia Bosniasta, Hollannista, Italiasta, Saksasta ja Tshekistä. Lisäksi leirille osallistuu kaksi Suomessa asuvaa turvapaikanhakijaa.

Leirin järjestävät Helsingin Ruokaa ei aseita -ryhmä, Aseistakieltäytyjäliitto ja Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT). Ensimmäinen Helsingin Ruokaa ei aseita -leiri järjestettiin kesällä 2001, ja tämänkertainen leiri on järjestyksessä jo yhdeksäs.