Israel on syyllistynyt monta kertaa sotarikoksiin miehittämillään alueilla ja niiden läheisyydessä. Maanantaina aamuyöllä tehty isku Gazaan pyrkinyttä avustussaattuetta vastaan oli jälleen yksi vastenmielinen rikos pitkässä ketjussa.

Hyökkäys laivasaattuetta vastaan kansainvälisillä vesillä on samanlaista merirosvousta, jota vastaan Nato on lähettänyt sotilaita Somalian rannikolle. Sillä erotuksella kuitenkin, etteivät somalialaiset merirosvot ole suorittaneet samanlaisia verilöylyjä kuin israelilaiset kommandot.

Israel ja Egypti ovat saartaneet Gazaa kolme vuotta. Tänä aikana Israel on hyökännyt raskain asein pienelle alueelle, jossa asuu 1,5 miljoonaa ihmistä.

Avustussaattue oli viemässä Gazaan rakennustarvikkeita, lääkkeitä ja elintarvikkeita. Mukana oli kansalaisjärjestöjen edustajien lisäksi kirjailija Henning Mankellin kaltaisia maailmankuuluja kulttuurivaikuttajia sekä poliitikkoja. Matkustajaluettelosta löytyy muun muassa kolme Saksan vasemmistopuolue Linken kansaedustajaa. Avustustarvikkeiden kuljettamisen lisäksi matkan tarkoitus olikin hakea kansainvälistä huomiota Gazassa jatkuvalle humanitaariselle katastrofille.

Israel ei ole aiemminkaan välittänyt kansainvälisestä maineestaan käyttäessään ylimitoitettua väkivaltaa. Aamuöinen isku oli silti sokeerava tapaus, kohdistuihan se rauhanomaiseen ja humanitaariseen ryhmään.

ILMOITUS

Euroopan unioni ja useat Euroopan maat tuomitsivat Israelin toimet maanantaina puoleen päivään mennessä. Virallinen Suomi vaikeni.

Israelin toimintaa ei voi enää sietää. Jokainen kuluttaja voi boikotoida israelilaisia tuotteita, joista Jaffa-hedelmät tulevat varmimmin vastaan kaupoissa.

Mutta lisäksi myös Euroopan unionin on käytettävä kaikkia käytössään olevia keinoja palestiinalaisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!