Fingerporissa elää niin Jeesus, paavi kuin Mustanaamiokin – Muhammedkin saattaa olla matkalla.

Pertti Jarlan Fingerpori on Suomen uskomattomimpia kaupunkeja. Fingerporissa elää aivan tavallisten epänormaalien seassa Jeesus, paavi ja Mustanaamio. Parhaat kristinuskon ympärille kiertyvät stripit on kerätty yksien kansien väliin, Fingerpori Heräämisopas tarjoilee ihmeitä pikkunälkään.

Jarlan Jeesus-hahmo on peräisin kollektiivisesta alitajunnasta.

– Jouduin aikoinaan piirtelemään paljon erilaisille yrityksille. Kun Sarasvuo ja muut valtakunnan valmentajat puhuivat, minä piirsin nopeasti sarjakuvia. Se oli toimenkuvani, tavallaan siinä heitti paperille kaiken mitä mieleen juolahti, kuten nämä kollektiiviset hirviöt, Jeesus, paavi ja mustanaamio.

Jeesukseen liittyvät tarinat, kuten kalojen ja leipien kanssa pelaaminen ovat tuttuja.

Jarlan uskonnollisiin sarjakuviin ei suhtauduta välinpitämättömästi, vaan ne herättävät lukijoissaan hyvinkin voimakkaasti tuntemuksia, niin puolesta kuin vastaankin. Hän piirsi samoihin aikoihin Muhammed-kohun kanssa strippiä, jossa Jeesus on sovittanut housutkin lähimmäisen puolesta.

– Sitä kauhisteltiin, että kylläpä nämä muslimit ovat suvaitsemattomia, kun ei saa edes Muhammedia piirtää. Sitten minä erehdyin piirtämään Jeesuksen tällaiseen hyvin kilttiin puujalkavitsiin ja sain hirveät haukut ja pannan päälleni, Jarla kuvailee saamaansa palautetta.

Koko Pentti Jarlan haastattelu on julkaistu Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 26.3. 2010.