Internetissä leviävä rasismi saa yhä rajumpia muotoja. Nyt julkaistaan jo tappolistoja ja etnisen puhdistuksen oppaita. Suomalaisia kirjoituksia sisältävän sivuston omistaa amerikkalainen uusnatsi.

”Maahanmuuttajat eivät ole rikkaus, vaan vitsaus, josta on päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä”, uhoaa palautus.org-sivuston nimetön suomalainen kirjoittaja. Hän yllyttää järjestelmälliseen väkivaltaan maahanmuuttajia kohtaan.

”Voimatoimet on toteutettava kaikessa hiljaisuudessa ja pienissä ryhmissä. Ulkoisesti kaikki näyttää täysin normaalilta, mutta päivittäin useille monikultturisteille ja maahanmuuttajille sattuu ’onnettomuuksia’ tai he joutuvat satunnaisen väkivallan ja raakojen murhaiskujen kohteeksi”, kirjoittaja suunnittelee.

Viime viikolla julkisuuteen nousi Facebookiin perustettu viharyhmä, jossa uhattiin maahanmuuttajaministeri Astrid Thorsin henkeä. Palautus-sivuston materiaali on sitäkin rajumpaa.

Sivustolla on listattu suomalaisvaikuttajista ”viisi suurinta petturia”: presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen, valtiovarainministeri Jyrki Katainen, maahanmuuttoministeri Astrid Thors ja sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen. Jokaisen kuvan ja nimen yhteydessä lukee: ”ammutaan tai hirtetään tavattaessa.”

Valmius iskuihin kesään mennessä

Sivustolla on julkaistu pdf-tiedostona kirjanen ”Operaatio ulos! Opas isänmaallisille suomalaisille”. Rasististen väitteiden lisäksi oppaassa on väkivaltaisen toiminnan konkreettista hahmottelua. Siinä suunnitellaan ”monikulttuurisuuden murskaavan organisaation” järjestäytymistä, aseistusta, strategiaa, taktiikkaa, rahoitusta ja aikataulua.

ILMOITUS

Viime vuonna kirjoitetussa oppaassa sanotaan ”projektin” ensimmäisen vaiheen olevan jo meneillään. ”Valmius iskuihin” on tarkoitus luoda viimeistään kesään 2010 mennessä.

Kohteiksi on listattu Pohjois-Afrikasta, Lähi-idästä ja Etelä-Aasiasta tulleet maahanmuuttajat sekä mustaihoinen afrikkalaisperäinen väestö. Valkoihoiset ulkomaalaiset sekä Kaukoidästä peräisin oleva väestö jätettäisiin rauhaan.

Opas sisältää myös tappolistan viidestäkymmenestä ”monikulttuurisuusagendaa ajavasta suomalaisesta”, joiden sanotaan edistäneen ”Suomen mädätystä”. Joukossa ovat Halosen ja Thorsin lisäksi muun muassa SanomaWSOY:n pääomistaja Aatos Erkko, europarlamentaarikko Heidi Hautala, Vasemmistonuorten entinen puheenjohtaja Jussi Saramo, tutkija Anna Kontula, kirjailija Jari Tervo ja työministeri Anni Sinnemäki.

Taustalla amerikkalaisia uusnatseja

Sivusto näyttää olevan osa kansainvälisesti verkostoitunutta fasistista rikollisuutta. Internetin WHOIS-hakupalvelun mukaan sen haltija on yhdysvaltalainen Gary Lauck ja hänen yhtiönsä RJG Enterprises Inc. Lauck on yhdysvaltalaisen NSDAP/AO-uusnatsijärjestön johtaja. Häntä pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä uusnatsikirjallisuuden tuottajista.

Oppaassa on liitteenä amerikkalaisen äärioikeistoaktivistin Tom Metzgerin laatima ”käsikirja”. Suomalaiset kirjoittajat ovat ottaneet esikuvakseen hänen White Aryan Resistance (Valkoinen arjalainen vastarinta) -järjestönsä. Metzger oli mukana jo Ku Klux Klanissa.

Lisäksi sivustolle on linkitetty nimettömän amerikkalaisen kirjoittajan laatima opas etnisen puhdistuksen suorittamiseen.