Teknologiateollisuuden toimihenkilöt ovat lakossa eri puolilla maata vauhdittaakseen jumiutuneita sopimusneuvotteluja.

Hämeenlinnassa Rautaruukin 170 toimihenkilöä aloitti tänään puoliltapäivin lakon, joka kestää torstaihin asti. Kaivosalan yrityksen Outotecin 140 toimihenkilöä aloitti aamulla torstaihin asti kestävän lakon Espoossa, Porissa ja Outokummussa.

Toimihenkilöunionin TU:n ja Teknologiateollisuus ry:n työriidassa kysymys toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden rajan soveltamisriidasta. Toimihenkilöunionin mukaan toimihenkilöitä siirretään ylemmiksi toimihenkilöiksi, jotta heidän työnsä saataisiin halvemmalla.

Työnantajapuolen ja ylempiä toimihenkilöitä edustavan YTN:n mukaan kysymys järjestösodasta.

Toimihenkilöunionin puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan Toimihenkilöunioni ei taistele reviireistä tai rajoista vaan haluaa reilua ja oikeudenmukaista kohtelua niille toimihenkilöille, jotka tehtävien vaatimustason perusteella kuuluisivat oikeasti TU:n sopimuksen piiriin.

Rinteen mukaan sopimuksen soveltamiseen liittyvät ratkaisut viedään tällä kertaa loppuun saakka, vaikka se kestäisi pitkäänkin. Hänen mukaansa työnantajaliitto kantaa vastuun siitä, että erimielisyydessä on ajauduttu työtaisteluihin saakka.

Toimihenkilöunioni on päättänyt uusista työtaistelutoimista, mutta niiden sisältö julkistetaan myöhemmin.