Asuntotoiminta-verkosto valtaa ensi lauantain Helsingissä talon. Valtauksella, joka on osa Asunnottomien yön tapahtumia, protestoidaan asumisen kalleutta ja kiinteistökeinottelua vastaan.

Valtaajat kokoontuvat Hakaniemen torilla kello 15 ja marssivat kulkueena kohteenaan olevalle talolle.

Lopetetaan asunnottomuus -tapahtuman järjestäjien mukaan tarve löytää edullinen asunto yhdistää useita ihmisiä, joiden asuminen on epävarmalla pohjalla. Lisäksi yhä useamman toimeentulo on talouskriisin johdosta epävarmistunut.

– Emme valtaa taloja hyväntekeväisyydestä vaan siksi, että taistelemme yhteisen etumme puolesta, toteaa Jonna Köpilä Opiskelijatoimintaliikkeestä.

Dan Koivulaakson mukaan asumisen tukemisen järjestely on pistettävä uusiksi.

ILMOITUS

– Omistusasumisen tukemisen vuoksi lähes kaikissa tuloluokissa olevien asumista tuetaan yhtä paljon, mikä jatkuvasti nostaa elinkustannuksia.

Asuntotoiminta-verkostossa toimiva Vasemmistonuorten puheenjohtaja Koivulaakso vaatii korkovähennysoikeuden poistamista asuntolainoilta ja asumisen sosiaalisin perustein toteutettavan tuen lisäämistä.

Asuntotoiminta-verkoston mukaan asumisongelmien taustalla on markkinamekanismi, joka jatkuvasti nostaa vuokratasoa. Mikäli asuntoja olisi riittävästi, yleinen vuokrataso laskisi, koska tarjonta vastaisi kysyntää. Markkinamekanismeihin olisi mahdollista vaikuttaa verotuksella, tulonsiirroilla ja julkisella rakentamisella.

Nyt pienen ryhmän taloudellinen etu on päättäjille tärkeämpi kuin laajojen ihmisjoukkojen edullisen asumisen tarve.

Mielenosoituksella vaaditaan, että asumisesta on tehtävä subjektiivinen oikeus. Tämän tulisi tarkoittaa myös oikeutta ottaa haltuun tyhjiä asuntoja ja kiinteistöjä. Tavoitteeksi on otettava myös hintakato vuokrille.

VVA myy
Yökiitäjän

Ennen talonvaltausta ja eri paikassa myy Vailla Vakinaista Asuntoa -järjestö VVA hyväntekeväisyyshuutokaupassa pääkaupunkiseudulla öisin asunnottomien kahvilabussina liikkuneen Yökiitäjänsä.

Bussihuutokauppa alkaa lauantaina klo 12.00 Kampin Paasikivenaukiolla. (KU)

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!