Jarmo Lintunen

Valtiotieteen tohtori, ex-kansanedustaja Arja Alho on nimetty Ydin-lehden päätoimittajaksi. Hän aloittaa tehtävässä tällä viikolla ilmestyvän numeron jälkeen. Alho seuraa päätoimittajana Emilia Palosta, joka päätoimitti lehteä pari vuotta.

Päätoimittajana Arja näkee lehdellä vakiintuneen ja arvostetun aseman kriittisen yhteiskunnallisen keskustelun foorumina. Hän sanoo aina korostaneensa keskustelun merkitystä aidossa ja avoimessa demokratiassa.

– Keskustelu toimii ikään kuin pumppuasemana tärkeitten asioitten nostamisessa politiikan asialistalle, mutta myös tekee ihmisistä osallisia yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Siksi haluan olla täysillä mukana haastamassa hallinnoimista ja vaihtoehdottomuutta korostavaa poliittista ajattelua.

Päätoimittajuus on luottamustoimi, josta ei makseta palkkaa. Lehden palkattuna toimitussihteerinä toimii Janne Hukka.

Vuodesta 1966 ilmestynyt yhteiskuntapoliittinen mielipidelehden päätoimittajina ovat toimineet aiemmin muun maussa Sirpa Puhakka, Ilkka Lehdonmäki, Osku Pajamäki, Saska Saarikoski, Heikki Hiilamo, Erkki Tuomioja ja Jertta Roos.

Lehden juuret ovat suomalaisessa rauhanliikkeessä. Nytkin lehteä kustantavassa Ydin-julkaisut ry:ssä ovat jäseninä Suomen Rauhanliitto ja Sadankomitea. (KU)