Osallistu lukijakilpailuun ja voita roppakaupalla luettavaa

Kirjasyksy on täydessä vauhdissa. Parissa viikossa kauppoihin on ilmestynyt kymmeniä nimikkeitä proosaa, runoutta ja faktaa.

Sesongin käynnistyessä Kansan Uutisten verkkolehden uusimmassa teema-arkistossa puhuvat kirjailijat meiltä ja muualta. Arkistopaketissa on julkaistu uudelleen yli neljänkymmenen kirjailijan haastattelut yli kymmenen vuoden ajalta. Lue, mitä kohta uuden romaanin julkaisevat Kjell Westö ja Jari Tervo kertoivat edellisistään, mitä suomentaja Jaana Kapari-Jatta kertoi Harry Pottereiden kääntämisestä ja Markus Majaluoma lastenkirjallisuudesta.

Muita arkistokokonaisuudessa esiintyviä ovat muun muassa Riitta Vartti, Leena Krohn ja Eduard Uspenski.

Mukana on myös jo edesmenneiden kirjailijoiden, esimerkiksi Alpo Ruuthin ja Arto Salmisen, Kansan Uutisissa julkaistut haastattelut.

Tuntemattomat
klassikot

Kansan Uutisten Viikkolehti juhlistaa kirjasyksyn alkua myös lukijakilpailulla. Kerro meille, mikä vähemmän tunnettu suomalainen teos teki suuren vaikutuksen ja millaisen.

ILMOITUS

Nyt ei puhuta Tuntemattomasta sotilaasta, Seitsemästä veljeksestä eikä Juoksuhaudantiestä, vaan tuntemattomammista kirjoista, jotka ansaitsisivat klassikon aseman. Ne voivat olla myös Väinö Linnan, Aleksis Kiven, Kari Hotakaisen ja muiden nimekkäiden kirjailijoiden vähemmän tunnettuja teoksia.

Esittele tuntematon klassikkosi muille Viikkolehden lukijoille viimeistään 10. syyskuuta. Lähetä vastauksesi, nimesi ja postiosoitteesi sähköpostilla osoitteeseen kai.hirvasnoro@kansanuutiset.fi, kirjeet osoitteeseen Kansan Uutiset / Kai Hirvasnoro, Postilokero 64, 00501 Helsinki.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan iso pino tänä vuonna ilmestyneitä kirjoja; kaunokirjallisuutta, runoja, dekkareita ja tietokirjoja.

Teema-arkisto Kirjailijat puhuvat: www.kansanuutiset.fi/teema-arkisto/kirjailijat.html