Jyväskyläläisnuorten keväällä perustama rock-kuoro RockAll heittää ensimmäisen keikkansa perjantaina 28.8. Helsingin Narinkkatorilla Walkers-toiminnan 15-vuotistapahtumassa, joka on osa Aseman lapset ry:n Nuoruuden Veteraanit -kampanjaa.

Ensimmäiselle keikalleen lähtevä kuoro sai alkunsa jyväskyläläisnuorten sähköisen aloitekanavan kautta tehdystä aloitteesta. Aloitekanavan ylläpidosta Jyväskylässä vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut. Aloitteessa kaivattiin sellaista nuorten rockhenkistä kuoroa, johon mukaan pääsemiseen ei vaadita korkean tason laulutaitoa. Ajatuksena oli, että musiikista ja kuorolaulusta tulisi kaikkien halukkaiden saada nauttia.

Kulttuuriklubi Siperia vastasi haasteeseen ja kutsuu koolle kaikki asiasta kiinnostuneet nuoret ”rokkihenkiset kähisijät, karjujat, kimittäjät ja keuhkoojat”. Kuoron johtajaksi ryhtyi Trio Niskalaukauksen rumpalina ja taustalaulajana tutuksi tullut Seppo Pohjolainen alias Seppo Alvari.

Narinkkatorilla perjantaina klo 17 alkavassa tapahtumassa RockAll-kuoro esittää ainakin kampanjan tunnuskappaleen Tinasotilas. Muita esiintyjiä tapahtumassa ovat muun muassa yhtyeet End Of You ja The Winyls.

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty suomalainen nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoistoimintaan. Walkers-toimintaa toteutetaan perinteisesti kahviloissa ja kaduilla, mutta myös muissa nuorten toimintaympäristöissä. Toiminnan tarkoituksena on edistää nuorten itsenäistymistä ja kasvamista vastuullisiksi aikuisiksi. (KU)