Jarkko Mänttäri

Jo kolmen vuosikymmenen ajan Mäki-Matin perhepuisto Jyväskylän Harjun kupeella on tarjonnut lapsiperheille mahdollisuuden viettää aikaa ja nauttia yhteisöllisestä ilmapiiristä vehreässä ja turvallisessa ympäristössä.

Ympäri vuoden avoinna olevan perhepuisto koostuu laajasta puistomaisesta alueesta, jossa on erilaisia leikkivälineitä, hiekkaleikkialue, intiaanikylä, grillipaikka sekä näyttämö. Alueen kahdesta idyllisestä puurakennuksesta löytyvät leikkihuoneet varusteineen, samoin kuin keittiö ja wc.

Vuonna 1979 perustetun perhepuiston käyttäjissä on nykyään jo vanhempia, jotka itse ovat leikkineet puistossa lapsuusvuosinaan. Maan vanhimman perhepuiston toiminta on osa Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalveluja. Puiston toiminnasta vastaa kaupungin palkkaamaa lastentarhanopettaja.

Yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen meininkiä puistossa luodaan erilaisten leikkien ja tapahtumien lisäksi monenlaisissa kerhoissa. Lasten kerhojen ohessa puistossa on tänä kesänä toiminut muun muassa Mäki-Matin MAMMARIT eli FC-apuapallotulee -potkupalloklubi äideille, joilla on pallo hukassa.

Perhepuiston aktiiviset käyttäjät ovat muodostaneet myös oman yhdistyksen. Mäki-Matin perhepuiston tuki ry pitää puistossa Pikku-Maija -kesäkahvilaa sekä järjestää monenlaista toimintaa, tapahtumia ja retkiä lapsiperheille ja myös muille lähiseudun asukkaille.

Kuluneen viikon ajan perhepuistossa on vietetty 30-vuotisjuhlaviikkoa yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa. Synttäriviikko päättyy sunnuntaina Koko perheen puistopäivään. (KU)