Vasemmistonuorten johdon uusiutuminen jatkuu

Vasemmistonuorten uudeksi pääsihteeriksi on valittu Riikka Taavetti. Hän on 27-vuotias poliittisen historian ja naistutkimuksen opiskelija Helsingistä.

Taavetti on pitkäaikainen Vasemmistonuorten aktiivi. Hän on työskennellyt ja toiminut aikaisemmin muun muassa Prometheus-leirin tuki ry:ssä, Vasemmistonaisissa ja rauhanliikkeessä sekä opiskelijapolitiikassa.

Taavetin erityisiä mielenkiinnon ja osaamisen alueita ovat tasa-arvokysymykset. Vasemmistonuorissa hän on vetänyt tasa-arvo- ja seksuaalisuustyöryhmää.

Lauantaisessa Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa Taavetti muistutti valtuustoa siitä, ettei sukupuolten tasa-arvossa ole kysymys vain työelämästä.

Taavetin valinta on osa Vasemmistonuorten keväällä alkanutta johdon uusiutumista. Toukokuussa Vasemmistonuorille valittiin uusi puheenjohtaja ja hallitus, kun Dan Koivulaakso astui järjestön peräsimeen.

ILMOITUS

Vasemmistonuoret
puolustaa pienelokuvia

Vasemmistonuorten uusi johto onnitteli viikonloppuna Helsingissä pitämässään järjestäytymiskokouksessa myös vastavalittua Vasemmistoliiton puheenjohtajaa Paavo Arhinmäkeä sekä uutta varapuheenjohtajaa Risto Kalliorinnettä.

Järjestö iloitsee erityisesti Arhinmäen linjauksista liittyen tietoyhteiskuntaan, työelämän muutokseen ja radikaaliin ympäristöpolitiikkaan.

Vasemmistonuoret otti kokouksessaan kantaa myös erääseen tietoyhteiskuntakehityksen viimeisimmistä käänteistä. Järjestö kritisoi heinäkuun alusta voimaan tulevaa lakia, jonka mukaan valtaosa verkossa julkaistavista elokuvista täytyy ilmoittaa elokuvatarkastamon tarkastettavaksi.

Valvontamaksu on 800 euroa, mikä on harrastelijaporukoiden tee-se-itse-elokuvissa tai koululaisten kännykällä kuvaamien pätkien budjetissa suuri summa.

– Mielekkäämpää olisi ulottaa elokuvatarkastus vain internetissä kaupallisesti levitettyihin elokuviin, ja pitää muut elokuvat tarvittaessa jälkitarkastuksen piirissä, kommentoi kirjailija ja elokuvakäsikirjoittaja Mike Pohjola. (KU)