Urjalassa perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaana ollut Rami Sipilä uhkasi Vasemmistonuorten varapuheenjohtajaa Minna Minkkistä polttouunilla. Yhteisöpalvelu Facebookissa juhannuksen aikaan käydyssä väittelyssä Sipilä kirjoitti seuraavaa:

”Toivon sydämmestäni että krakovan läheisyydessä olevalla upeella leirillä laitettas uunit lämpiin sua ja kaikkia muita isänmaan pettureita varten! sieg heil.”

Toukokuussa Vasemmistonuorten varapuheenjohtajaksi valittu Minna Minkkinen ilmoitti samassa keskustelussa tekevänsä poliisille asiasta ilmoituksen.

”Niin ja kommarihuorat laukoo mitä ihmeellisimpiä asioita ja heti ollaan poliisille ilmottamassa kun vähän joku sanoo takas….TAPA ITTES”, hänelle vastattiin.

Keskustelu alkoi, kun Minkkinen kommentoi Facebookissa kriittisesti kuvaa, jossa Sipilä ja kahdeksan muuta kaljupäistä nuorta miestä tekee natsitervehdyksen.

ILMOITUS

”Ja mitä sitten jos ollaankin rasisteja …vai haluukko lisää kaikenmaailman mokkakikkeleitä suomeen”, häneltä myös kysyttiin.

Minna Minkkinen sanoo olevansa huolissaan äärioikeiston noususta Suomessa, ja pohtii, johtaako se seuraavaksi viharikoksiin ja väkivaltaisuuden lisääntymiseen.

– Milloinkohan poliisi puuttuu tällaisten ääriryhmien toimintaan ja laittaa stopin tälle rasismille. Supoa kun tuntuu enemmän kiinnostavan pari hassua pilvenpolttajanuorta kuin näin avoimesti Hitleriä kannattavat vihaiset miehet. (KU)