Aki Laurokari

Arto Halonen haluaa elokuvillaan saavuttaa aikaan muutoksen. Hänen dokumenttinsa ovat tökkineet muun muassa suuryrityksiä ja Kiinaa. Prinsessan kohdalla kyse on muutoksesta asennepuolella, sillä elokuvalla haetaan ymmärrystä mielenterveyspotilaille. Prinsessan, Anna Lappalaisen, tarina kertoo siitä kuinka vaikeuksista huolimatta ihminen voi säilyttää arvokkuutensa.

– Tarkoitus on herättää ihmiset pohtimaan näitä teemoja. Herätellään myös yhteisöllisyyskeskusteluun taiteen kautta. Tällä tuntuisi olevan hirveän suuri tilaus, ja toivottavasti pystymme luomaan tästä jotakin merkittävää.

Prinsessaa tehdään läheisessä yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Lisäksi elokuva on osa Erilaisuus on kauneus -kampanjaa, joka käynnistyy lukioissa ja ammattikouluissa.

Elokuvassa on liuta suomalaisia huippunäyttelijöitä Pirkka-Pekka Peteliuksesta Krista Kososeen. Itse Prinsessaa näyttelee Katja Kukkola. Käsikirjoituksen ensimmäista versiota Halonen työsti jo kymmenen vuotta sitten Pirjo Toikan kanssa. Myöhemmin kuvaan tuli mukaan Paavo Westerberg.

Kaikesta huomaa, että yleisömenestystä odotetaan.

– Sehän on tragikomedia eli sen pitäisi myös viihdyttää samalla kun se painottaa tärkeitä teemoja. Kyllä se yleisöelokuva on ehdottomasti.