Korhosen eroa vaatinut Vasemmistoliiton kemijärveläinen kansanedustaja Markus Mustajärvi ei lähtenyt eurovaaliehdokkaaksi, koska häntä pyydettiin siihen myöhäisessä vaiheessa keväällä. Lapin toisen kansanedustajan Esko-Juhani Tennilän odotettiin asettuvan ehdolle. Tämä kuitenkin vetäytyi ehdokkuudesta, koska kampanjarahaa oli vähän tiedossa.

– On totta, että minua kysyttiin ehdokkaaksi, mutta viime vaiheessa hätävarana tilanteessa, jossa ei enää olisi voinut tehdä kunnon kampanjaa. Puolue odotti yhden henkilön päätöstä kohtuuttoman pitkään, hän vastaa Korhoselle, joka arvosteli keskiviikkona arvostelijoitaan siitä, että nämä eivät ole kantaneet osaltaan vastuutta.

Mustajärvi toteaa, että nyt kyse ei kuitenkaan ole pelkästään ehdokasasettelusta näissä vaaleissa, kun puhutaan Vasemmistoliiton alamäestä.

– Kolmessa puolueessa – Vasemmistoliitossa, SDP:ssä ja keskustassa – EU-kriittisyys häivytettiin taka-alalle, vaikka enemmistö kansasta on kriittistä. Niin Soini pääsi mellastamaan.

Hän huomauttaa, että ylipäätään Vasemmistoliiton linja EU-politiikassa on hämärän peitossa.

ILMOITUS

– Mikä se on vai onko sitä ollut ollenkaan? hän kysyy.

Mustajärven esittämän erovaatimuksen taustalla on myös viime syksyn kunnallisvaalien jälkipyykki, sillä se jäi hänen mielestään pesemättä. Niissäkin vaaleissa puolueen kannatus pieneni.

Tamperelainen kansanedustaja Mikko Kuoppa sanoi keskiviikkona, että häntä ainakaan ei pyydetty eurovaaliehdokkaaksi, vaikka Martti Korhonen sanoi kaikkia kansanedustajia pyydetyn.

– Mutta jos haluamme pärjätä pitää tehdä suurempi remontti. Yhden ihmisen lähtö ei riitä, hän sanoi Korhosen erosta.

– Pitää katsoa koko puoluejohtoa ja politiikan linjaa. Sen pitää olla paljon terävämpi esimerkiksi EU-politiikassa, työ- ja sosiaali- ja ympäristöpolitiikassa.

Hän korostaa, että puoluejohdon tarkastelu ei kuitenkaan tarkoita sitä, että siellä olevat eivät hänestä saisi siellä jatkaa.