Martti Korhonen:

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen vaatii pääministeri Matti Vanhaselta välitöntä ja kattavaa selvitystä valtiontalouden tilasta. Korhonen paheksui tiistaina sitä, ettei hallitus ei anna kansanedustajille riittävää tietoa kansantalouden todellisesta tilasta.

– Ennen kunnallisvaaleja hallitus piilotteli vaalitaktisista syistä valtiontalouden tilannetta. Nyt sama toistui eurovaalien yhteydessä, taloustilanteen pimittämistä pöyristyttävänä pitävä Korhonen ihmettelee.

– Teollisuustuotannon alamäki jatkuu edelleen ja työllisyys teollisuudessa ja kuntasektorilla heikkenee nopeasti. Hallitukselta ovat loppuneet eväät taloustilanteen hoitamiseksi. Nyt tarvittaisiin eduskunnalta yhteistä tahdonilmaisua taantuman aiheuttamien ongelmien voittamiseksi. Siksi kansanedustajien on nopeasti saatava hallitukselta selvitys taloudesta, budjetin perusteista ja julkisen talouden tilasta, Korhonen vaati.

Myös eduskunnan puhemies Sauli Niinistö vaati tiistaina hallitusta antamaan eduskunnalle tarkat tiedot talouden tilasta vielä ennen juhannusta. Niinistö sanoi MTV3:n haastattelussa budjetin olevan useita miljardeja euroja tyhjän päällä. Sauli Niinistö sanoi yrittäneensä saada hallitukselta ja valtiovarainministeriöltä selvityksiä esimerkiksi ensi vuoden budjetin perusteista jo kuukausi sitten. Mitään vastauksia ei ole kuitenkaan tullut.(KU)