Ruokapalveluesimies Niina Klingalla on Järvenpäässä vastuullaan 9 00 lounasta päivittäin. Lounaslautasta kohti on kunnassa varattu 70 senttiä, joten Klingalta vaaditaan kekseliäisyyttä.
Klinga suunnittelee ruokalistat, tekee raaka-ainetilaukset, tilaa uudet laitteet ja laitehuollot, hyppää tarvittaessa mihin tahansa hommaan missä tahansa keittiössä, hommaa sijaiset, hoitaa suhteet asiakkaisiin ja laatii sopimukset heidän kanssaan, on työnjohtaja, budjetin laatija, ravitsemusasiantuntija, laadun tarkastaja…
– Vaikeinta työssäni on ajan tasalla pysyminen; miten sisäistän kaiken uuden tiedon ja jatkuvan muutoksen. Myös osaavien sijaisten saaminen on hankalaa, koska jokaisessa tehtävässä on niin paljon tiedettävää.
Palkasta Klinga ei mainitse kuin kysyttäessä.
– Tämä on matalapalkka-ala. Totta kai se voisi olla parempi!
Niina Klingan mielestä parasta hänen työssään on suora ja välitön asiakaspalaute.
Se tulee lasten suusta.