Jarmo Lintunen

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes kannattaa eurovaaleissa kokoomuksen ehdokasta Risto E.J. Penttilää. Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Nykyisin Lääketeollisuuden toimitusjohtajana toimiva Siimes jätti Vasemmistoliiton keväällä 2006. Seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa hän ilmoitti kannattavansa sosialidemokraattista naista. Hänestä on toistuvasti spekuloitu SDP:n presidenttiehdokasta.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Risto E.J. Penttilä on Suomen tunnetuimpia Nato-jäsenyyden puolestapuhujia. Viimeisinä kansanedustaja-aikoinaan syksyllä 2006 myös Siimes katsoi, että Nato-jäsenyys voisi olla Suomen turvallisuuspoliittinen tavoite.

Suvi-Anne Siimeksen lisäksi Penttilän tukijoukoissa ovat muun muassa diplomiekonomi Lenita Airisto ja Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos sekä jääkiekkovalmentaja Juhani Tamminen.

– Olemme Suvi-Annen kanssa sielunveljiä tai -siskoja. Emme ole kaikista asioista samaa mieltä, mutta tulemme hyvin toimeen, Risto E.J. Penttilä kommentoi torstain Ilta-Sanomissa.(KU)