Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto

TEAM-jäsenäänestys Metallissa on siis ohi ja jäsenistö on puhunut. Mutta mistä kertoo se, että vain neljäsosa jäsenistä vaivautui ääntään käyttämään?

Ihmetellä tulee myös sitä, miksi Metalliliiton sivuilla olleessa tiedotteessa kerrottiin, että äänestysprosentti ”nousi” 26,5 prosenttiin. Sehän on häpeällisen alhainen!

Koetaanko, että edunvalvonnan tasoon tai suuntaan ei tavallisella jäsenellä ole enää mitään mahdollisuutta vaikuttaa? Eikö ay-organisaation viesti enää tavoita jäsenistöä?

Selitykseksi on tarjottu jäsenistön lamaantumista lomautusten ja irtisanomisten tsunamin pyyhkiessä yli talousvaikeuksien valtaaman maan. Mielestäni tilanteen pitäisi päinvastoin lisätä kiinnostusta edunvalvonta-asioihin.

Lohduttomalta tuntuu, että nyt runsaan 14 prosentin ääniosuudella jäsenistöstä ollaan lopettamassa perinteikästä Metalliliittoa. Tänä vuonna pitäisi olla järjestämässä kunniakkaan liiton 110-vuotisjuhlia, jossa juhlittaisiin sen saavutuksia, eikä, kuten nyt näyttää, alasajoa.

ILMOITUS

Ylimääräisen liittokokouksen järjestäminen ensi kesäksi sitoo valitettavasti kevään aikana huomattavan määrän liiton työntekijöitä valmisteluihin, vaikka uskoisi heillä olevan tällä hetkellä tähdellisempääkin tekemistä.

TEAM-hanketta ajaneet liittojohtajat saavuttivat tavoittelemansa poliittisen päämäärän. Toivottavasti, kun äänestyksen ”voittajat” saavat juhlansa loppumaan, löytyy jostain sen verran järjen valoa, että he siirtävät tämän joukkovoiman linnakkeen perustamisaikataulua eteenpäin, jotta voidaan saada jäsenistön akuutit ongelmat ensin hallintaan.

Lomautus- ja irtisanomiskierteessä olevat ihmiset ovat todella hädissään, kun työttömyyskassan maksamat päivärahat viipyvät ja rahat loppuvat. Odottelu voi kestää jopa 2–3 kuukautta. Jopa niin, että vuokra-asunnoissa asuvilla on vaarana menettää asuntonsa vuokrarästien vuoksi (TS 21.2). Vaikka rahantulo loppuu, niin laskujen tulo ei.

Työnantajatkaan eivät aina tahdo irtisanomisinnossaan noudattaa lakeja ja sopimuksia. Nyt ei kannata repiä koeteltuja organisaatiorakenteita. Nyt ei ole laatikkoleikkien aika. Nyt on panostettava kaikki ihmisten auttamiseen.