Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini sanoutui tiistaina eduskunnan keskustelussa irti rasismista. Hän sanoi myös puolueensa irti siitä.

”Teen täysin selväksi, että maahanmuuttopolitiikkaa voi perustellusti arvostella olematta rasisti. Olen erittäin selväsanaisesti ilmoittanut aina ja kaikille, että Timo Soini ja perussuomalainen puolue ei ole rasistinen.”

”Me emme suvaitse ihmisvihaa. Se asia on täysin selvä.”

Soini totesi lisäksi, että rasistisia lainvastaisia mielipiteitä esittävät henkilöt tulee haastaa oikeuteen ja tuomita, jos ovat rikoksiin syyllistyneet.

”Mutta sellaista pikkuvihjailua, että jotkut puolueet tai toiset kansanedustajat ovat tällä asialla ratsastamassa, en pidä oikeana.”

ILMOITUS

Soini käytti puheenvuoronsa, kun eduskunta kävi kävi keskustelua EU-direktiivin Suomen ulkomaalaislakiin vaatimista muutoksista. Samalla asiasta mietinnön antanut hallintovaliokunta esitti väliaikaisella oleskeluluvalla Suomessa oleskeleville turvapaikanhakijoille oikeutta työntekoon. Muilta osin lakimuutoksia arvioitiin vähäisiksi, mutta välttämättömiksi, jotta Suomi olisi samassa rintamassa muun EU:n kanssa.

Lakiesitystä vastusti vain Perussuomalaiset. Vaikka puolueen edustaja valiokunnassa, Pirkko Ruohonen-Lerner, ei ollut puolivuotisen valiokuntakäsittelyn aikana valiokunnan puheenjohtaja Tapani Töllin (kesk.) mukaan esittänyt mietintöön mitään muutoksia, mietintö ei kelvannut Ruohonen-Lernerille. Hänen ja muiden perussuomalaisten mielestä lakiesitys pitää hylätä.

Soinikin puhui täysistunnossa lakien tarkkarajaisuudesta ja oikeudesta kritisoida lakiesityksiä täsmentämättä, missä kohdassa lakiesityksen tarkkarajaisuus heittää.

Lisäksi hän toivoi keskustelun puhdistavan ilmaa.

Nyt Perussuomalaiset on siis sanoutunut irti rasismista ja tässä irtisanoutumisessa on varmasti yhtä paljon sisältöä kuin puolueen eduskunnassa harjoittamassa oppositiopolitiikassa.

Oli miten oli, puolue on hyvän puolella pahaa vastaan.

– Autetaan somali-ystävämme takaisin kotiin, ehdottaa ystävällisesti Rami Sipiläkin, Perussuomalaisten varavaltuutettu Urjalasta, samannimisessä Facebook-ryhmässään.