Lehtikuva/ Vesa Moilanen

Helsingin kaupungin Opetusvirasto on päättänyt irtisanoa entisen Elannon pääkonttorin vanhimman asukkaan. Toukokuussa tiloista poistuva Elannon Näyttämö on toiminut talossa 81 vuotta.

– Tämä tieto tuli meille syksyllä, mutta yritimme viimeiseen asti vedota opetustoiminnanjohtajaan, kertoo Elannon Näyttämön tiedottaja Eija Kankare.

– Lähteä meidän kuitenkin täytyy.

Elannon Näyttämö on rakennuksen viimeinen alkuperäisasukas. Viimeiset kymmenen vuotta se on ollut opetustoimen alivuokralaisena.

– Hirveän surulliset tunnelmat meillä on. Tässä rakennuksessa on sentään sodat ja kaikki kestetty. Nyt lähtö tulee sitten tällaiselta taholta.

– Jotain hyvin arvokasta ja historiallista on nyt rikkoutumassa. Näyttämö on toiminut samassa tilassa talon rakentamisesta, vuodesta 1928 lähtien, sanoo Kankare.

ILMOITUS

Elannon Näyttämö on iso osa Helsingin, Kallion ja Elannon historiaa.

– Tämä tiilitalo on niin tuttu kaikille, sekä yleisölle, että meille. Miten käy vanhan ja arvostetun harrastajateatterin?

Elannon Näyttämö on edelleen todella aktiivinen ja vireä teatteri, jossa työstetään jatkuvasti näytelmiä. Lavan viimeiseksi näytelmäksi tulee jäämään lastennäytelmä, Tuhkimo, joka saa ensi-iltansa maaliskuussa. Vuonna 1921 perustettu Elannon Näyttämö on vanhimpia jatkuvasti toiminnassa olevia teattereita Suomessa.

Näyttämö etsii uusia tiloja, mutta kovin helppoa sellaisen löytäminen ei ole.

– Mihin lie teollisuushalliin tästä joudutaan siirtymään. Tietysti sekin alkaa sitten aikaa myöten tuntua ihan hyvältä, mutta juuri nyt ei kyllä tunnu mitenkään kivalta, Kankare huokaa.