Jussi Joentausta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen kutsui Kansan Uutisten uudistusta eteenpäin menoksi keskiviikkona puolueen ja lehden yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Hän piti tavoitteena vahvempaa vasemmistolaista mielipidevaikuttajaa.

– Tämä on panostus tulevaisuuden rakentamiseen ja vastaus mediamaailman haasteisiin. Tarkoitus saada oma viestimme tehokkaammin ulos, Korhonen sanoi.

Lehden päätoimittaja Jouko Joentausta korosti, että viime viikolla avattu Kansan Uutisten verkkolehti on vasta alku ja lupasi täysin uudenlaista konseptia, jossa Viikkolehti tukee verkkolehteä.

Puoluesihteeri Sirpa Puhakka totesi, että muutokseen sisältyy kasvun ja uudistumisen visio, jolla pyritään löytämään myös puolueen potentiaalisia kannattajia lehden piiriin.

Tiedotustilaisuudessa painotettiin, että KU haluaa muuttua juuri nyt, kun siihen ei ole pakkoa. Lehti on velaton.

ILMOITUS

– Meidän on kuitenkin syytä ennakoida tulevaa. Nyt ratkaisu on omissa käsissä, Joentausta sanoi.

Puhakka korosti, että tarkoitus on taata kaikkien puolueen lehtien toimintaedellytykset.

– Tässä ei olla lopettamassa lehtiä.

Vaikutuksensa ratkaisuun on myös sillä, että parlamentaarinen lehdistötuki muuttuu puolueiden viestintätueksi. Asiaa pohditaan Vasemmistoviestinnän kokouksessa, jossa mukana ovat puolueen lehdistön eli Kansan Uutisten, Oulussa ilmestyvän Kansan Tahdon, porilaisen Satakunnan Työn ja ruotsinkielisen Ny Tidin edustajat.

Myös puolueen verkkosivut uudistuvat ensi keväänä.

– Työnjako Kansan Uutisten kanssa on kuitenkin selvä. Puolue keskittyy tiedotukseen ja kampanjointiin, lehti uutisointiin. (KU)