Tampereen kaupunginvaltuusto päättää tänään Rantaväylän tunnelin rakentamisesta. Hanke oli syksyn kunnallisvaaleissa yksi tärkeimmistä vaaliteemoista.

Yksi kovaäänisimmistä tunnelin vastustajista oli vaalikentillä Vasemmistoliiton ehdokas Vesa Knuuttila. Tänään ennen valtuuston kokousta hän luovuttaa asiaa koskevan, 1 340 allekirjoituksella varustetun adressin valtuuston puheenjohtajalla Pekka Paavolalle.

Knuuttilan viesti on, että tunneli on veronmaksajille erittäin kallis eikä se ratkaisisi rantaväylän ongelmia kohtuullisin yhteiskunnallisin kustannuk-sin.

Allekirjoittaneet vastustavat myös Näsijärven rannan kaavoittamista yksityistonteiksi.

Knuuttila arvostelee asian tuomista vanhan valtuuston päätettäväksi, sillä tammikuussa aloittavassa valtuustossa tunnelin vastustajia on jo huomattavasti enemmän.

ILMOITUS

– Uudessa valtuustossa, jota nyt tehtävä päätös sitoo, tunnelin kannattajia on vähemmistö, hän toteaa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Heikkilä ei näe päätöksen ajoituksessa mitään taktikointia.

– Tunnelin valmistelu on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Sitä ei käsittääkseni tuoda valtuustoon siksi, että valta vaihtuu, vaan koska prosessi nyt on tässä vaiheessa, että se voi tulla valtuustoon.

Toinen aikatauluun vaikuttava syy Heikkilän mukaan on se, että valtion päättää vielä tämän vuoden aikana 30 prosentin tuestaan tunnelihankkeelle.

– Ja jos asiasta valitetaan, valitusaika alkaa juosta heti tästä päivästä lähtien. Tämäkin vaikuttanee, hän lisää.

Vasemmistoliiton ryhmä kannattaa tunnelin rakentamista.

– Tunneli on parempi kuin pintavaihtoehto, jossa nykyinen tie korjattaisiin sellaiseksi, että kaikki olisivat eritasoliittymiä. Siten liikenne saataisiin kyllä yhtä jouheaksi kuin tunnelin kauttakin, mutta siitä tulisi ruma eikä sekään olisi ilmainen, Heikkilä sanoo.