Lastenteatteria kaiken ikäisille

Valtimonteatteri. Bella, Pera ja muut muukalaiset. Ohjaus ja käsikirjoitus: Sirpa Taivainen, Minna Kivelä, Niina Hosiasluoma. Lavastus ja puvustus: Pirjo Porttilahti. Valot: Vinski Viholainen. Rooleissa: Sirpa Taivainen, Minna Kivelä, Niina Hosiasluoma.

Valtimonteatterin historian ensimmäinen lastenteatteriesitys saa toivomaan jatkoa. Bella, Pera ja muut muukalaiset on mukaansa tempaavaa teatteria, joka ei jätä vanhempiakaan kylmäksi. Näytelmä ei aliarvioi lapsia, vaan jättää paljon tilaa omalle ajattelulle.

Klovneriaa, musiikkia, taikuutta ja sanaleikkejä sisältävä Bella, Pera ja muut muukalaiset ei jää polkemaan paikoilleen. Näytelmä tarjoaa kokoajan jotain uutta, mikä pitää lasten mielenkiintoa yllä, samalla se kuitenkin on rauhallinen.

Bella, Sirpa Taivainen ja Pera, Minna Kivelä ovat suhteellisen tavallisia lapsia. Kotipihaan on piirretty rajat joiden sisälle ei muilla ole asiaa ja outoja asioita vieroksutaan. Ranskaa puhuvan linnun perässä lapset ajautuvat huimaan seikkailuun. Hassun hölmöinä klovneina hääräävät Taivainen ja Kivelä saavat lapset kikattamaan tuon tuostakin.

Molemmat naiset hallitsevat fyysisen näyttelemisen loistavasti ja ovat selvästi lasten kanssa samalla tasolla. Kivelän taikatemput täydentävät kokonaisuutta.

ILMOITUS

Yleisönkin annetaan osallistua tapahtumiin. Lapsilta kysytään neuvoa ja he saavat puhaltaa lisää eloa tapahtumiin.

Erilaisten muukalaisten rooleissa on Niina Hosiasluoma, joka osaa ottaa yleisönsä.

Brežnevin hiihtotapaan kyllästänyt Kekkonen kärsii pahasta jalkasienestä. Kekkosen kertoma vitsi saa sekä aikuiset, että lapset nauramaan.

Samaisen päämiehen neuvosta mennään sinne missä pippuri kasvaa, ja jatketaan matkaa kohti Huitsin Nevadaa. Mannaryynille tehtävä pallolaajennus parantaa ryynin elämänlaatua huomattavasti – itku muuttuu iloksi. Välillä iso onkin pientä ja ilo surua, mutta ystävyyden ja ymmärryksen kautta kaikki yhdistyy hauskaksi seikkailuksi.

Yli kolme-vuotiaille tarkoitettu Bella, Pera ja muut muukalaiset on ennen kaikkea suvaitsevaisuutta opettava näytelmä, josta riittää keskustelunaiheita pitkäksi aikaa.