Vasemmistonaiset vaativat kuluttajan suojaa myös perussuomalaisten äänestäjille. Se toteaa viikonvaihteessa antamassaan kannanotossa Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin useaan otteeseen julkisuudessa ilmoittaneen, ettei hän tai puolue ole vastuussa siitä, mitä mieltä puolueen yksittäiset jäsenet tai puolueen listoilta valtuustoihin valitut ihmiset ovat.

Vasemmistonaisten mielestä tämä on vastuun pakoilua ja se vaatii kuluttajan suojaa koskemaan myös puolueita.

– Puolueen jäsenyyttä valittaessa tai äänestyslipun kautta valtakirjan puolueen edustajille antaessaan äänestäjällä on oikeus tietää, mitä tilaa ja mitä saa.

Vasemmistoliiton naisjärjestö mainitsee Perussuomalaisten listoilta kunnan valtuustoihin valitut Suomen Sisu -järjestön jäsenet.

– Tiesivätkö kaikki perussuomalaisia äänestäneet, millaisen yhdistyksen jäseniä he tietämättään kannattavat, Vasemmistonaisten puhenainen, kansanedustaja Minna Sirnö kysyy.

ILMOITUS

Sirnö lainaa Suomen Sisun keskustelufoorumia, jolla lukee, että ”maahanmuutto ei vaadi tutkimusta, koska jokaisen neekerin ja ählämin maahanmuutto on katastrofi”.

Hän paheksuu yhdistyksen aktiivin, Helsingin valtuustoon valitun Jussi Halla-ahon ulkomaalaisten raiskauksiin liittyviä toiveita siitä, että ne kohdistuisivat vihervasemmistolaisiin naisiin.

– Ne eivät sananselittelyistä parane, Sirnö arvioi.

– Vastuu puolueen linjasta on kunkin puolueen johdolla. Soinin on ilmoitettava, mitä mieltä hän ja hänen johtamansa puolue on Suomen Sisu -järjestön arvoista ja päämääristä. (KU)