Veikkausliiga saavuttaa päätöksensä ensi sunnuntaina. Kaikkien kolmen mitalin kohtalo on edelleen kutkuttavasti auki. Kullassa ovat kiinni Turun Inter ja Espoon Honka. Helsingin Jalkapalloklubi ja FC Lahti taas ratkaisevat pronssimitalin kohtalon keskinäisessä ottelussaan Helsingissä.

HJK on neljästä seurasta ainoa, joka on onnistunut voittamaan mitalin. Muut seurat ovat nousseet hienosti kotimaisen jalkapallon huipulle ja tuoneet piristävää vaihtelua samojen joukkueiden hallitsemaan Veikkausliigaan. Vaikka sekä Inter että Honka kohtaavat kauden päätösotteluissaan jo sarjapaikkansa varmistaneet joukkueet, eivät ne tule pääsemään otteluissaan helpolla: vastustajat pääsevät otteluihin täysin ilman paineita. Sunnuntaina kuuden pintaan joko Maarianhaminassa tai Turussa juhlitaan Veikkausliigakauden 2008 mestaruutta, Helsingissä taas pronssia.

Turun Inter kohtaa päätöskierroksella kotonaan FF Jaron, joka varmasti pistää turkulaiset tiukoille. Jaro päätyy ottelun lopputuloksesta riippuen alempaan keskikastiin sijoille 7–9. Joukkue on pelannut viime kierrokset melko mukavasti. Se on napsinut viidestä viime ottelusta kolme voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. Kovakuntoiset hyökkääjäpelaajat Mikko Hyyrynen ja Jordan Simpson pystyvät aiheuttamaan sydämentykytyksiä jopa kovalle turkulaispuolustukselle. Inter taas on pelannut maaleitta peräti kolme viimeistä otteluaan. Näistä se on saalistanut ainoastaan kaksi pistettä.

Toisaalta kyseisissä otteluissa joukkue on päästänyt ainoastaan yhden maalin. Inter on ailahdellut vakuuttavalla kaudellaan ainoastaan vasta näin kauden lopulla. On mielenkiintoista nähdä, miten nuori joukkue selviytyy kotiottelussaan mestaruuspaineista.

Espoon Honka joutuu koville vierasottelussaan IFK Marienhamnia vastaan, vaikka Maarianhaminalaiset eivät ole vielä koskaan onnistuneet voittamaan Honkaa.

ILMOITUS

Heikon kauden pelannut IFK varmisti sarjapaikkansa viime kierroksella tappiostaan huolimatta, ja tulee päätymään sarjassa sijalle kaksitoista. Hongalla taas on edessään pakkovoitto mikäli se mielii kirkkaimmille mitaleille, sillä Inter on kerännyt pisteen sitä enemmän. Vaikka Honka hävisikin viime kierroksella kovakuntoiselle Tampere Unitedille, onnistui se tekemään ottelussa peräti kolme maalia.

Hyökkääjät Aleksandr Kokko ja Hermanni Vuorinen ovat vaikeita pideltäviä mille tahansa puolustukselle, saatikka sitten maarianhaminalaisille. Honka joutui pelaamaan TamU:a vastaan toistamiseen viikolla Suomen Cupin rästiottelussa. Jatkoajalle venynyt ottelu painaa varmasti espoolaisten jaloissa.

Pronssimitalit ratkaistaan Helsingissä pelattavassa trillerissä HJK– FC Lahti, jossa lienee luvassa kovaa taistelua niin kentällä kuin katsomossakin.

Joukkueiden edellinen liigaottelu päättyi Lahdessa HJK:n niukkaan vierasvoittoon. Lahti on pelannut hienon kauden, mutta se tuskin riittää joukkueelle. Lahtelaiset haluavat näyttää helsinkiläisille, jotka ryöväsivät riveihinsä joukkueen pari viime kausien avainpelaajaa ja valmentajan.

Molemmilla on alla pari hyvää voittoa kovista otteluista. HJK:lla on kuitenkin etuna se, että sillä on kaksi pistettä lahtelaisia enemmän, joten tasapelillä se vie pronssiset mitalit. Lahdella on toki heittää kentälle Jari Litmanen, joka osoitti jälleen viime kierroksen ottelussa IFK Mariehamnia vastaan olevansa ainoa Kuningas.

Hieno Veikkausliigakausi päättyy sunnuntaina. Riippuen Helsingin ottelun lopputuloksesta voi kolme joukkuetta saavuttaa historiansa ensimmäiset mitalit.

Kausi tuotti uusia tähtiä ja toi vanhoja takaisin kotiin. Sarjassa pelattiin kymmeniä hienoja otteluita, joissa syntyi satoja hienoja maaleja. Edessä on jälleen pitkä kylmä talvi ilman kotimaista jalkapalloa.

Vakioveikkauslappu täyttyy tällä viikolla jälleen englantilaisesta jalkapallosta. Heti kohteessa yksi kohtaavat täksi kaudeksi Valioliigaan nousseet West Bromwich ja Hull. Molemmat ovat pelanneet alkukauden loistavasti.

Hull kuitenkin porskuttaa vakuuttavassa vedossa kolmen ottelun voittoputkessa. Se on onnistunut joukkueena loistavasti ja tulee viemään ottelussa vierasvoiton.

Merkiksi kohteeseen 1 kakkonen. Seuraava vihje löytyy kohteesta neljä ottelusta Birmingham–Sheffield Wednesday. Vaikka joukkueilla ei sarjataulukossa ole eroa kuin kuusi pistettä, on Birminghamilla huomattavasti laadukkaampi joukkue. Merkiksi kohteeseen siis ykkönen.

Vakioveikkauksen peliaika päättyy lauantaina 25.10.2008 kello 16.55. Kansan Uutiset suosittelee 64 merkin järjestelmää: 2, 1, 2 (1), 1, X (2), X (1), 1 (2), 1, X (2), 1 (X), 1, 1, 2.