Yhtenä mallina myös 7-päiväinen verkkolehti + paksumpi Viikkolehti

Kansan Uutiset ilmestyy edelleen samoina viikonpäivinä kuin tähänkin asti.

Lehden toimitusjohtaja Mikko Pirnes korostaa, että Kansan Uutiset Oy:n tiistaina koolla ollut hallitus ei päättänyt mistään muutoksista Kansan Uutisten, Viikkolehden tai Satakunnan Työn ilmestymispäivien osalta.

Lehden kehittämisasiat olivat hallituksen esityslistalla osana ensi vuoden budjetin valmistelua. Pirnes toteaakin, että niin Kansan Uutisissa kuin varmaan monissa muissakin yrityksissä syksyisin tehdään budjetit ja vuosisuunnitelmat, joiden yhteydessä myös visioidaan tulevaisuutta.

Lehtiyhtiön hallitus antoi nyt toimitusjohtajan tehtäviksi laatia seuraavaan, marraskuun lopulla kokoontuvaan hallituksen kokoukseen laskelmia erilaisista lehden kehittämisvaihtoehdoista.

– Jos muutoksia tulevaisuudessa tehdään, niin ne eivät koske nyt käynnistynyttä vuoden 2009 laskutuskautta, korostaa Pirnes.

ILMOITUS

Viikkolehden ja seitsenpäiväisen verkkolehden ympärille rakentuva kokonaisuus on yksi vaihtoehto, josta on tarkoitus tehdä laskelmat.

– Yhtiömme on ylpeä Viikkolehdestämme. Se haluaa kehittää sitä kaikin tavoin, niin sisällöllisesti kuin ulkoasullisestikin. Haluamme myös kasvattaa lehden sivumäärää.

Pirneksen mukaan lehtiyhtiö haluaa satsata myös moderniin verkkolehteen, joka nopeasti kertoo, mitä ympärillämme tapahtuu.

– Ongelma on tällä hetkellä se, että perjantain, lauantain ja sunnuntain tapahtumat kerromme vasta tiistain lehdessä. Olemme silloin auttamatta myöhässä, vaikka yrittäisimme hakea uutisiin uusiakin näkökulmia. Seitsenpäiväinen verkkolehti poistaisi tämän ongelman.

Hallituksen päätökset riippuvat siitä, mihin toimitusjohtajan johdolla laaditut laskelmat antavat mahdollisuuden.

Tällä hetkellä tilanne on avoin ja Pirnes painottaa, että vaihtoehtoja pöydällä on useita. (KU)