Etelä-Suomen Vasemmistonuorten Ääri-kuoro nauhoitti syksyllä kaksi uutta kappaletta. Laulut Pyhän Prekaariuksen rukous ja Luokkaretki Kiasmaan ovat lähestyvien kunnallisvaalien kunniaksi ladattavissa mp3-muodossa ilmaiseksi verkosta Ääri-kuoron omilta sivuilta www.esvn.fi/aari tai kuunneltavissa MySpace-sivustolla www.myspace.com/aarikuoro.

Säveltäjä Jouni Bäckströmin johtama Ääri-kuoro koostuu vasemmistonuorista ja sen ohjelmistoon kuuluu uutta ja uudelleen sovitettua yhteiskunnallista musiikkia. Joukossa on Bäckströmin sävellyksiä sekä kuorolaisten omia sanoituksia.

Verkossa jaettavat kappaleet ovat Bäckströmin sävellyksiä. Pyhän Prekaariuksen rukouksen sanat ovat peräisin italialaisilta prekaariaktivisteilta, jotka ovat nimenneet epävarmuudessa elävälle työvoimalle oman suojeluspyhimyksen, Pyhän Prekaariuksen. Bäckströmin säveltämänä rukous muuttuu resitatiiviseksi kirkkolauluksi, jossa pyydetään siunausta ”kauppaketjujen myyjille, puhelinpalveluiden enkeleille, freelancereille ja kaikille ohuen langan varassa riippuville”.

Luokkaretki Kiasmaan on kisällilaulujen innoittama pilkkalaulu poliisijohdon toimista taannoisessa Smash Asem -mielenosoituksessa. Kappaleen sanat ja puheosuudet perustuvat silminnäkijöiden kertomuksiin tilanteesta Kiasmalla. Sanat ja puheenpätkät kokosi Jouni Bäckström.

Seuraavan kerran Ääri-kuoron voi nähdä esiintymässä Asunnottomien yössä Helsingissä pe 17.10. teltassa Hakaniemen torilla noin klo 22. (KU)