Laatokalla sijaitsevan alkuperäisen Valamon luostarin munkit ovat iskemässä markkinarakoon, joka syntyi, kun Venäjän vastapakotteet estävät muun muassa italialaisten merkkijuustojen tuonnin maahan.
Luostari julkaisi tällä viikolla valokuvia maatalousosastonsa johtajan, isä Agapin matkasta Italiaan. Agapi oli opiskelemassa mozzarellan, parmesaanin ja ricottan valmistamista opastaakseen sen jälkeen Valamon muita munkkeja italialaisten juustojen saloihin.
Luostari on äskettäin hankkinut Italiasta meijeriinsä uudet laitteet.
Luostarin ilmoituksen mukaan päätös italialaistyyppisten juustojen valmistamisesta tehtiin jo ennen kuin oli tietoa Venäjän vastapakotteista.
Presidentti Vladimir Putinin kansliapäällikkö Sergei Ivanov sanoi torstaina, että 99,9 prosenttia venäläisistä ei piittaa siitä, että eurooppalaiset elintarvikkeet ovat poistuneet kauppojen hyllyiltä. Loput 0,1 prosenttia voivat Ivanovin mukaan helposti hypätä lentokoneeseen ja käydä Helsingissä tai Tallinnassa hankkimassa savukinkkua tai parmesaania.